nieuws

Facultatieve
Sponsors

STERRENKINDJE WINNAAR YARDEN-STIMULANS

Toestoppen net als thuis

21 november 2007


Op dinsdag 20 november ontving Mari Jonker-Snijders oprichtster van het bedrijf Sterrenkindje de Yarden-Stimulans ter waarde van € 5000,- . Het hoofdbestuur van Yarden Vereniging en de vakjury zijn van mening dat ‘Sterrenkindje’ een professionele en integere bijdrage levert aan een waardig afscheid van doodgeboren baby’s en (te vroeg geboren) baby’s die kort na de geboorte overlijden. De feestelijke uitreiking vond plaats in het café bij het Nederlands Uitvaartmuseum, Café Roosenburgh.

Toestoppen net als thuis
De afscheidswiegjes en sterrendekentjes voor doodgeboren baby’s en (te vroeg geboren) baby’s die kort na de geboorte overlijden zijn uitzonderlijk en vernieuwend. De wiegjes zijn van natuurlijke materialen gemaakt en vervaardigd met de gedachte dat het kindje door ouders kan worden ‘toegestopt’, net als thuis zou zijn gebeurd. In de praktijk gebeurt het nog regelmatig dat ouders hun overleden baby meekrijgen in een wijnkistje, schoenendoos of handdoek. De producten van Sterrenkindje bieden hiervoor een prachtig alternatief en geeft ouders de mogelijkheid om op een persoonlijke en waardige manier afscheid van hun kindje te kunnen nemen.


Andere genomineerden
Regionaal Steunpunt Drenthe van Stichting Achter de Regenboog
Het Regionaal Steunpunt Drenthe wil een lotgenotendag voor kinderen in rouw en hun ouders organiseren voor de Noordelijke provincies (GR/FR/DR/OV). De jury is van mening dat met dit initiatief ook uit deze regio kinderen uit de coulissen van het drama komen.

Strikt Persoonlijk, Utrecht
Strikt Persoonlijk, Saskia Koffijberg, maakt op verzoek een kunstboek van iemands leven. Zo wil ze laten zien dat iemand meer is dan een patiënt. Samen terugblikken op het leven en er een kunstwerk van maken heeft een positieve uitwerking op de persoon in kwestie. De jury vindt dat het boek de mogelijkheid biedt iets concreets achter te laten en door te geven aan nabestaanden.

Stimuleren
Yarden heeft de Stimulans in het leven geroepen om vernieuwende ideeën op het gebied van zorg en/of dienstverlening rondom de dood en uitvaart te stimuleren. De ideeën kunnen tot verdere groei, uitvoering en ontwikkeling komen door de financiële injectie.

Yarden
Yarden is van mening dat haar maatschappelijke betrokkenheid verder dient te gaan dan alleen het verzekeren en verzorgen van de uitvaart zelf. Daarom doet Yarden meer. Dit doet Yarden onder andere via Yarden Vereniging. De vereniging organiseert allerlei activiteiten die het nadenken over ‘de dood’ stimuleren.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE