nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gert Brinkhorst (ex Yarden) initiatiefnemer crematorium Zutphen

28 november 2007


Gert Brinkhorst van het bedrijf Rondom Rouw start binnenkort met de bouw van een crematorium te Zutphen. Dat het crematorium er komt is inmiddels zeker. Brinkhorst: "De gemeenteraad is al akkoord. Ik kwam toevallig in aanraking met de gemeente over een aula waar zij vanaf wilde. Deze aula zal mogelijk worden aangepast. Het crematorium komt aan de rand van de Ooster begraafplaats".

Brinkhorst verwacht over een jaar met de bouw te kunnen beginnen. Hij schat tussen de 400 en (op termijn) 700 crematies te kunnen verzorgen. Brinkhorst is geen onbekende in de uitvaartbranche. Voordat hij voor zichzelf begon werkte hij maar liefst 24 jaar voor Yarden en haar rechtsvoorganger CVN Crematoria Nederland BV.

Brinkhorst: "Wij zijn verheugd dat de gemeente Zutphen onze crematoriumplannen omarmd heeft en samen met ons wil zorgen voor een voorziening waar Zutphen trots op kan zijn. Een uitgebreide crematoriumaccommodatie, goed bereikbaar, een gebouw met een serene rust en warme uitstraling (arm om je heen voelen)."

Informatie over de initiatiefnemer van het crematorium.

Rondom Rouw bv. is initiatiefnemer inzake de bouw van het crematorium te Zutphen.

Directeur Gert Brinkhorst heeft een gedegen kennis en ruime ervaring opgedaan rondom de dood en rouwen, hij is sinds 1983 werkzaam in de uitvaartwereld en de crematoriabranche. Door de jaren heen vervulde hij tal van functies in diverse crematoria en was jaren manager van crematorium Slangenburg te Doetinchem. Vanaf 2001 was hij als regiomanager verantwoordelijk voor een aantal begraafplaatsen en uitvaartcentra en 4 crematoria in Overijssel en Gelderland. In dat kader was hij ook verantwoordelijk voor de bouw van het crematorium in Ede.
Eind 2006 heeft hij Rondom Rouw opgericht, om zich meer te kunnen richten op dienstverlening rondom het afscheid. Naast de zakelijk technische kant van het vak, is voornamelijk het menselijke aspect zijn drijfveer “Zorg voor wat er leeft” is zijn visie.

Rondom Rouw is een bedrijf in dienstverlening rondom dood, afscheid en rouw op het gebied van advisering aan gemeenten, uitvaartondernemers en crematoria-exploitanten. Hetgeen varieert van alleen een marktonderzoek en haalbaarheidstoets voor de bouw van een crematorium, tot volledige begeleiding van de (ver)bouw en inrichting van een uitvaartcentrum of crematorium.

Naast ondersteuning in de vorm van dienstverlening ontwikkelt Rondom Rouw producten op het gebied van asbestemmingen. Het bedrijf beschikt over een groot netwerk aan professionals van architecten, ontwerpers en beeldend kunstenaars die werken vanuit een grote ervaring, zorg, betrokkenheid en gevoel.
Hartcollectie heet de eerste urnenlijn die Rondom Rouw heeft ontwikkeld. Het uitgangspunt bij het ontwerp was om een ontwerp te bedenken dat er niet uitziet als een urn. Hartcollectie bestaat uit zeer persoonlijke nagedachtenisvormen, handmatig vervaardigd van de hoogste kwaliteit brons. Vijf unieke sculpturen met gevoel en emotie, creaties die raken. Bij elke urn hoort een certificaat van echtheid.
Onlangs werd de urnenserie door een internationale jury bekroond met de prestigieuze International Funeral Award 2007.

Daarnaast ontwikkelt Rondom Rouw producten en diensten ten aanzien van rouwverwerking voor uitvaartondernemingen crematoria-exploitanten en scholen. Op verzoek worden lezingen over “kinderen en rouw” verzorgt bij scholen (ouders, ouderraad) kinderdagverblijven, crematoria en uitvaartcentra. Wat zeggen we wel en wat vooral niet tegen een kind bijvoorbeeld. Speciaal daarvoor ontwikkelde Rondom Rouw lectuur om de dood bespreekbaar te maken en het voor kinderen mogelijk te maken de dood “spelenderwijs” in hun leventje op te nemen.

Blij met volledige medewerking en samenwerking met gemeente Zutphen

Wij zijn verheugd dat de gemeente Zutphen onze crematoriumplannen omarmd heeft en samen met ons wil zorgen voor een voorziening waar Zutphen trots op kan zijn. Een uitgebreide crematoriumaccommodatie, goed bereikbaar, een gebouw met een serene rust en warme uitstraling (arm om je heen voelen). In een passende omgeving en tevens voor begrafenissen geschikt, voorziet ons inziens in een grote en steeds sterker wordende maatschappelijke behoefte. Bovendien wil men zo’n voorziening liever binnen de eigen regio en zo min mogelijk reizen.

Graag willen wij een volledige voorziening realiseren waar nabestaanden van A tot Z terecht kunnen voor hun afscheid. Van de verzorging en opbaring van de overledene tot en met de condoleance, ongeacht of men nu kiest voor begraven dan wel voor cremeren. Het omliggende terrein zal worden ingericht tot een nagedachtenispark met grote vijverpartij en diverse mogelijkheden voor urn bijzetting en verstrooiing.

Naar verwachting zal in het crematorium zo’n 400 – 700 uitvaarten per jaar worden verzorgt en zal het werkgelegenheid bieden aan zo’n 10 personen en doorgroeien naar ruim 20 medewerkers.

De verwachting is dat de bouw van het crematorium over ruim een jaar van start kan gaan. E.e.a. is uiteraard geheel afhankelijk van de doorlooptijd van de procedures en benodigde vergunningen.

info@rondomrouw.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE