nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vlindernaam op Beukenhof

11 oktober 2007


Beukenhof is de eerste begraafplaats in Nederland waar op vrijdag 2 november a.s. om 10.30 uur de Vlindernaam wordt onthuld. Vlindernaam is een persoonlijke herinneringsplaats in de vorm van een boom vol vlinders. De naam van de overleden geliefde is geschreven in licht. De vlinders blikkeren in de boom, weerkaatsen de zonnestralen, weerspiegelen het groen van het gras en het blauw van de lucht. Zo vormt Vlindernaam een gezamenlijke gedenkplek.

De boom staat in een rustige omgeving op de begraafplaats, dichtbij de plek waar korte tijd het Kindermonument heeft gestaan. Om een speciaal gevoel uit te drukken ter nagedachtenis aan Nienke Kleiss en Bob Verbiest, plaatst Beukenhof een vlinder met hun naam in de boom. Voor Nienke om haar korte leventje uit te drukken en voor Bob als dank voor zijn enthousiasme voor het creëren van een speciale gedenkplek zoals een Kindermonument.

Hans Leutscher, gespecialiseerd in het maken van persoonlijke (grafmonumenten) is de creatieve kracht achter Vlindernaam en maakt ook de vlinders. Deze kunnen bij Beukenhof worden besteld. Een vlinder kost€ 273,00 en de plaats in de boom kost € 25,00 per jaar. Iedereen die behoefte heeft aan een gedenkplek is hiervoor op Beukenhof welkom. Wanneer de bestelde vlinder klaar is, kan hij op een zelf uitgezochte plek in de boom worden bevestigd. Degene die een vlinder heeft aangekocht krijgt automatisch toegang tot een website en forum. Zo kunnen rouwenden met elkaar in contact komen, ervaringen uitwisselen, steun vinden.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE