nieuws

Facultatieve
Sponsors

Update: Stichting Crematorium Bergen Op Zoom wint International Funeral Awards 2007

29 oktober 2007


Stichting Crematorium Bergen Op Zoom is de grote winnaar geworden van de International Funeral Awards 2007. Zij won de award in de award categorie "'Award voor mooiste, polyvalente funeraria, crematoria, steden en gemeenten". Tevens werd Stichting Crematorium Bergen op Zoom overall winnaar. Tweede en derde werden resp. Stichting Nationale Boomfeestdag en Huiskamp Carrosserie bv. De Golden Lifetime Awards ging in Nederland naar de heer Arie Marinus MOLENAAR, verzorger van de Koninklijke Uitvaarten.

De jury roemde Crematoriun Bergen Op Zoom om haar open lucht aula. Het jury-rapport:
De ingebruikname van de openluchtaula op het Crematoriumdomein van Bergen-Op-Zoom is een uniek stukje funeraire vernieuwing. De aula op zich is niet uniek te noemen maar wel de ideologie achter deze aula. De aula ligt in een prachtig stukje natuur en is als het ware één met de natuur. Een bijzonder moment van rust
voor de familie en een waardige en unieke afscheidsplaats. De dienstverlening wordt met een uitroepteken behandeld en dat is niet onbelangrijk in deze.


Voor het eerst dit jaar was er ook een thema-award. Het thema voor deze editie was logistiek en vervoer. De award werd gewonnen door Huiskamp Carrosserie.
Het jury-rapport:
Onder het motto "veel is er veranderd, veel ook niet" heeft de firma Huiskamp een lange traditie als bouwer van rijtuigen en later als lijkwagens opgebouwd. Ze staan zelf in voor het onderhoud en herstel van de wagens in een eigen werkplaats maar bovenal zijn ze een lovenswaardig bedrijf in de (om)bouw van maatwerk-lijkwagens à la carte ! Ombouw en afwerking en resulteert in een goede prijs-kwaliteit verhouding. Hierdoor kan Huiskamp makkelijk en vlug inspelen op de wensen van de uitvaartondernemer. De invoer van nieuwe Amerikaanse lijkwagens laat hen toe om bepaalde zaken te verfijnen en te gebruiken in de eigen fabricage. Ze slagen er zo in om een binnenruimte te creëren gelijk aan die van de Amerikaanse wagens.

De award voor de beste toeleverancier aan particulieren ging naar nieuwkomer "Herdenkingsballoons". Het Juryrapport:
Het is erg goed gevonden en het is een ritueel dat hier in de lage landen ongekend was. De afkomst van de herdenkingsballon is te vinden in de Oosterse landen waar doden op massale manier worden herdacht met deze ballons. Hij is gemaakt van afbreekbare materialen, dus natuurvriendelijk en is brandvrij.
Het oplaten van de ballon kan op een vrij eenvoudige manier als de weersomstandigheden het toelaten tenminste, want dat is de algemene voorwaarde. Het is bijzonder indrukwekkend en absoluut een nieuwe manier van afscheid nemen. Echt vernieuwend !


Bekijk hier de volledige uitslag in een Excel-sheet van de International Funeral Awards 2007
Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE