nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA neemt belang in uitvaartorganisatie UNC

Samenwerking versterkt positie in Noord-Holland

5 oktober 2007

Eindhoven, 5 oktober 2007 – Uitvaartorganisatie DELA en Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie (UNC) gaan samenwerken: DELA neemt een belang van dertig procent in UNC. UNC is in de regio beter bekend als Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond. Met de deelname versterkt DELA haar positie in Noord-Holland. UNC beoogt hiermee een verdere groei te realiseren.

UNC is actief in de provincie Noord-Holland en verzorgt ongeveer 2.000 uitvaarten per jaar. De uitvaartonderneming heeft uitvaartcentra op acht locaties in Noord-Holland. Het betreft een strategische samenwerking waarbij DELA en UNC hun krachten bundelen op het gebied van uitvaartverzorging.

Edzo Doeve, Algemeen Directeur van DELA: “De samenwerking past in de strategie van DELA om te groeien in gebieden waar we nog weinig eigen uitvaartcentra hebben. UNC is een gerenommeerde partij met een jarenlange ervaring in uitvaartverzorging. Dankzij deze samenwerking kunnen we onze verzekerden in Noord-Holland extra zorg, zekerheid en continuïteit garanderen.”

Matthijs de Gee, Directeur van UNC: “Wij zochten bewust naar een strategische partner die niet alleen een belangrijke speler is in de markt van uitvaartverzekeringen, maar die ook de wereld van de uitvaartverzorging kent. Een partner die begrijpt wat er binnen de uitvaartverzorging speelt en een bijdrage levert aan onze groeidoelstellingen. De keuze om met DELA samen te werken ligt dan al snel voor de hand.”

Over DELA
Ruim 100 vestigingen, zo’n 1.000 medewerkers en 3 miljoen verzekerden maken de coöperatieve ledenorganisatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al 70 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartwezen en na een vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond kwam de Natura Uitvaartverzekering van DELA als beste uit de bus. Sinds 2006 is DELA hoofdsponsor van het Nationaal Dames Volleybalteam.

Over UNC
Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie (UNC) is actief in Noord-Holland en bestaat uit de Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond. Ruim 32.000 gezinnen in de regio Zaanstreek, Waterland, Purmerend en het IJmondgebied (IJmuiden, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Heiloo) zijn lid van deze organisatie zonder winstoogmerk. De ruim 100 medewerkers verzorgen op jaarbasis ongeveer 2.000 uitvaarten. Ook UNC heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en staat voor een eigentijdse dienstverlening waarin kwaliteit en moderne accommodaties een grote rol spelen. Het streven daarbij is nabestaanden faciliteiten te bieden dicht bij hen in de buurt. UNC vindt nazorg erg belangrijk en biedt dit daarom gratis aan.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE