nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘De Facultatieve Groep' bouwt tweede crematorium in Duitsland

15 oktober 2007

Na de succesvolle opening van Krematorium Memmingen (Beieren, Zuid-Duitsland) ruim een jaar geleden, is ‘de Facultatieve Groep’ uit Den Haag begonnen met de bouw van een tweede crematorium in Duitsland: Krematorium Niederrhein in Willich. Willich ligt net over de Nederlandse grens en dichtbij een aantal grote Duitse steden, waaronder Mönchengladbach, Krefeld, Düsseldorf, Duisburg, Oberhausen en Essen. Naar verwachting wordt het crematorium in het eerste halfjaar van 2008 geopend.

Voormalig landgoed
Volgens bestuursvoorzitter Henry Keizer van ‘de Facultatieve Groep’ wordt ‘Niederrhein’ een crematorium naar Nederlands model: “Het is een schitterende locatie. Een voormalig landgoed dat lang in het bezit was van een adellijke familie. We hebben hier de kans om een crematorium te realiseren met twee aula’s en uitgebreide mogelijkheden voor koffiekamers. Met uiteraard respect voor de Duitse wetgeving en lokale tradities gaan we in Krematorium Niederrhein meer mogelijkheden aanbieden, dan in Duitsland gebruikelijk is. Niet voor niets bezoeken veel Duitsers crematoria in Nederland om te kijken naar de dienstverlening.”

Krematorium Niederrhein ligt direct aan afslag 23 van de Autobahn 44 en is daarmee uitstekend bereikbaar. Het landgoed ligt verscholen in een prachtig groengebied met oude bomen en werd gebouwd in 1920. In de oorlog werd het grotendeels verwoest, maar na de oorlog met behulp van het Marshallplan weer herbouwd. De huidige verbouwing en de inrichting zullen aansluiten op het bijzondere karakter van de gebouwen.

Inbreng uitvaartondernemers
Henry Keizer: “Om in de eerste helft van volgend jaar de deuren te kunnen openen, wordt er inmiddels driftig verbouwd. Er is heel erg veel te doen, ook al omdat we van de uitvaartondernemers in de omgeving een duidelijke inbreng willen vragen. Wat wensen zij? Wat vragen hun klanten? Hoe kunnen we hen helpen hun diensten optimaal te verlenen? Het crematorium kan door de ligging een enorm gebied bedienen en er zijn dus heel veel uitvaartondernemers en belangengroepen te benaderen.”

Krematorium Niederrhein wordt gebouwd door 'de Facultatieve Groep' in samenwerking met een aantal anderen, waaronder de Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Best (in Nederland exploitant van vijf crematoria) en ondernemer Jan Cox, onder andere exploitant van een hotel in het grensgebied met ruime ervaring op de Duitse markt. Vanuit de specifieke kennis en ervaring van alle partijen wordt er alles aan gedaan om te zorgen dat de plechtigheden in Krematorium Niederrhein optimaal kunnen worden vormgegeven.

'De Facultatieve Groep'
De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met werkmaatschappijen over de gehele wereld is de Groep actief op een groot aantal terreinen; van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot thanatopraxie en van communicatie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE