nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwsbrief Stichting Crematorium Bergen op Zoom

29 oktober 2007


NIEUWSBRIEF

STICHTING CREMATORIUM BERGEN OP ZOOM GROTE WINNAAR VAN
INTERNATIONAL FUNERAL AWARD 2007

In onze vorige nieuwsbrief heeft u gelezen dat door een internationale jury Stichting Crematorium Bergen op Zoom met de openluchtaula in het urnenpark officieel genomineerd was voor een International Funeral Award 2007 in de categorie “Award mooiste en polyvalente funeraria, crematoria, steden en gemeenten".

Met trots kunnen wij u meedelen dat Stichting Crematorium Bergen op Zoom zaterdag 27 oktober jl. in deze categorie dé award in ontvangst heeft mogen nemen. Het juryrapport luidt als volgt:
“De ingebruikname van de openluchtaula op het crematoriumdomein van Bergen op Zoom is een uniek stukje funeraire vernieuwing. De aula op zich is niet uniek te noemen, maar wel de ideologie achter deze aula. De aula ligt in een prachtig stukje natuur en is als het ware één met de natuur. Een bijzonder moment van rust voor de familie en een waardige en unieke afscheidsplaats. De dienstverlening wordt met een uitroepteken behandeld en dat is niet onbelangrijk in deze”.


Daarnaast hebben wij de tweede plaats behaald met de zogenaamde persprijs. De persprijs wordt uitgereikt aan het project dat het beste er in is geslaagd om door de IFA nominatie het uitvaartgebeuren via de pers een merkelijke steun te geven.

Bovenal zijn wij erg trots op het feit dat Stichting Crematorium Bergen op Zoom van alle 125 genomineerden uit Nederland, België en Duitsland de algehele winnaar is geworden van de International Funeral Awards 2007!!!

Volgens de internationale jury hebben wij de wisseltrofee gewonnen om tal van redenen:
“Jullie groepsbetrokkenheid droop ervan af op de jurydag”;
“Jullie enthousiasme met de ganse ploeg was exemplarisch die dag”
“Het idee is van het gehalte ‘je moet er maar opkomen’. En het nog uitgewerkt krijgen ook!”
“De inspraak van de betrokken partijen van de bezoekers én van de medewerkers werden duidelijk geconsulteerd voor de uitwerking van dit verbluffende resultaat. Het komt vanuit de basis. Wij merken toch op dat WAT door een basis gedragen wordt, wat komt uit het hart van de mensen, makkelijker een positieve weerklank krijgt in de kritieken”.

Voorzitter de heer drs. Ad Petermeijer en directeur Bram Hommel hebben met trots de felicitaties en de prijzen in ontvangst genomen.

De voltooiing van de openluchtaula en het urnenpark was niet mogelijk geweest zonder de inzet van het bestuur en alle medewerkers van Stichting Crematorium Bergen op Zoom. Met elkaar hebben wij dit voor elkaar gekregen!
Vanaf mei 2005 hebben de medewerkers het urnenpark en de openluchtaula in daluren aangelegd. Het houden van uitvaartplechtigheden in een openluchtaula was een wens, die dit jaar is uitgekomen.
Het park straalt ruimte, rust en sfeer uit. Het urnenpark is tevens een gedenkpark met verschillende asbestemmingsmogelijkheden. Door middel van teksten op bordjes en in de vijver willen wij nabestaanden ondersteunen in de rouwverwerking. Het koffiehuisje waar bezoekers een gratis kopje koffie kunnen drinken en beelden uit Afrika, maken het park compleet.

Ons idee heeft tot onze vreugde bij nabestaanden en bij de internationale jury aangeslagen…


Uitreiking Award mooiste en polyvalente funeraria, crematoria


Uitreiking wisseltrofee IFA 2007
Steden en gemeenten

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE