nieuws

Facultatieve
Sponsors

Eijgelaar Natuursteen opent showroom met grafmonumenten in Barneveld

24 oktober 2007


Eijgelaar Natuursteen, dat al sinds 1862 gespecialiseerd is in grafmonumenten, heeft een showroom met 125 grafmonumenten geopend in Barneveld. Al generaties lang plaatst het Kamper bedrijf in de gemeente Barneveld en omgeving grafmonumenten. Vroeger werd een grafmonument uit een fotoboek uitgezocht. Tegenwoordig is het gebruikelijker een showroom of showtuin te bezoeken om de monumenten in het echt te bekijken. Door deze verandering kreeg Eijgelaar Natuursteen dan ook steeds vaker de vraag of er niet een showroom in de regio Barneveld geopend zou kunnen worden. De realisatie van deze showroom is nu een feit.

Het bedrijf
Eijgelaar Natuursteen is een gerenommeerd natuursteenbedrijf met een eigen zagerij, een polijstafdeling, een beletteringafdeling en een eigen stelploeg. In dit moderne natuursteenbedrijf wordt ook het ambachtelijke vakwerk met hamer en beitel nog door de vakmensen uitgevoerd. Alles wat dan ook betrekking heeft op de steenhouwerij, blijft gewoon via het oude vertrouwde bedrijf in Kampen lopen.
Hoewel het bedrijf van oorsprong een natuursteenbedrijf is, heeft het zich de laatste jaren ook gespecialiseerd in monumenten van andere duurzame materialen. Zo staan in de nieuwe showroom monumenten van versteend hout, teakhout, RVS, brons, transparant en gekleurd glas. Maar veruit de meeste monumenten zijn van natuursteen.

Een persoonlijk monument
Waar veel mensen vroeger kozen voor een traditioneel monument, wordt tegenwoordig vaker gekozen voor een eigen, persoonlijk en daardoor vaak creatief ontwerp. Het monument krijgt in veel gevallen een persoonlijke uitstraling door een speciale tekst of bijzondere decoraties. Voorbeelden van bijzondere decoraties zijn levensechte gravures (etstekeningen), een naam in eigen handschrift gezandstraald of van brons gegoten, een porseleinen foto, een object van gekleurde stukjes glas ingelegd in steen, een handafdruk in glas of hakwerk.

Het uitzoeken van een monument
Ondanks het feit dat er tegenwoordig vaker een monument uit een toonzaal dan uit een boek uitgezocht wordt, heeft Eijgelaar Natuursteen toch een nieuw modellenboek ontwikkeld. Het modellenboek met bijbehorende prijslijst kan kosteloos aangevraagd worden om thuis eens rustig te bekijken en na gebruik weer in de bijgevoegde antwoordenveloppe teruggezonden worden. Ook wordt er veel gebruik van de website www.eijgelaar.nl gemaakt. Een bezoek thuis behoort eveneens tot de mogelijkheden. Na een gesprek wordt meestal een vrijblijvende offerte toegestuurd met bijbehorende tekening(en) en/of foto’s, eventueel met hierop een inscriptie op schaal uitgewerkt.

Open huis
Eijgelaar Natuursteen houdt vrijdag 26 oktober van 15.00 tot 17.30 uur open huis in de nieuwe showroom aan de Ambachtsweg 2 op industrieterrein De Harselaar in Barneveld. U bent welkom dit open huis te bezoeken.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE