nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaart.Com lanceert Condolences.eu, de Europese website voor online gedenken en condoleren

9 februari 2007


Amsterdam, 9 februari - Het Amsterdamse internetbedrijf Uitvaart.Com lanceert vandaag een nieuwe site voor online gedenken en condoleren, Condolences.eu. De website gaat vandaag online met een register voor de onverwachts overleden Amerikaanse pin-up Anna Nicole Smith.

Uitvaart.Com beheert al sinds begin 2000 de populaire maar nationaal georiƫnteerde site Condoleance.nl. Directeur van Uitvaart.Com, de heer Van Schaik: "We constateren de laatste jaren een groeiende belangstelling van buitenlandse bezoekers, vooral bij bewonderaars en fans van overleden Bekende Nederlanders die ook in het buitenland actief of bekend waren, zoals Rudi Carrell. Omgekeerd maken Nederlanders de laatste tijd steeds vaker registers aan voor bekende, buitenlandse TV of showbizz persoonlijkheden zoals voor de Australische dierenvriend Steve Irwin en Bold and The Beautiful ster Darlene "Sally Spectra" Conley. Condoleance.nl is echter puur gericht op Nederlandstalig bezoek. Om die reden introduceren we nu Condolences.eu, de Europese site voor online gedenken en condoleren".

Hoewel de voertaal Engels lijkt mogen bezoekers reageren in hun eigen taal. Van Schaik: "Mensen die rouwen schrijf je vanzelfsprekend niet de wet voor. Iedereen moet zich kunnen uiten zoals hij of zij dat wenst. Dat de eerste reacties vooral Engels en Nederlandstalig zijn, is wel een indicatie van de geografische herkomst van onze bezoekers."

Nieuwe initiatieven
Condolences.eu is de eerste van een serie nieuwe websites die Uitvaart.Com in de komende weken zal lanceren. De volgende websites liggen meer op het terrein van de uitvaartzorg en zijn gericht op consumenten. Onlangs introduceerde Uitvaart.Com samen met partner Bogra, Nederlands grootste kistenfabrikant, de dood in Second Life. Uitvaart.com opende er een uitvaartcentrum annex crematorium en lanceerde samen met Bogra een ontwerpwedstrijd voor doodskisten.


Over Uitvaart.Com
Uitvaart.Com is een Amsterdams bedrijf dat zich sinds 1995 bezig houdt met internetsites gericht op het levenseinde. Zo exploiteert Uitvaart.Com de internetsites Uitvaart.nl, Uitvaartbranche.nl, Uitvaartverzekering.com, Condoleance.nl, Dood.nl, Sterfgeval.nl, Palliatievezorg.nl en Thanos.org. En nu dus ook Condolences.eu. Daarnaast beheert Uitvaart.nl twee meldnummers voor overlijdensmeldingen: 0800-STERFGEVAL en 088-UITVAART. Directeur / eigenaar is Peter van Schaik (36 jaar).

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >