nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartverzekeraar Bredevoort gaat op in GUV N.V.

12 februari 2007


De Onderlinge Bredevoortse Uitvaartverzekering u.a. wordt overgenomen door GUV N.V..(Gelderse Uitvaart Verzekering N.V.) De verzekerden, in totaal goed voor 750 polissen, krijgen hierdoor een nieuwe polis van de verzekeraar GUV die de verzekerden bovendien een gratis verhoging van het verzekerde kapitaal geeft.

Wim Hijink, voorzitter van OBU, licht toe:”In 2006 hebben wij gemeend, vanwege het vertrek van onze administrateur, Ab Hoefman, te moeten zoeken naar een sterke partij voor overname. Niet alleen vanwege het vertrek van de administrateur, maar ook om er voor te zorgen dat voor de polishouders bij een verzekeringsmaatschappij ondergebracht worden die met de tijd mee gaat. De GUV N.V. uit Aalten is een non-profit instelling die, als één van de weinigen, de nabestaanden de vrije keuze laat in de keuze van uitvaartverzorger. Persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel, en dit sprak ons eveneens erg aan.”

“De directeur van GUV, Bert van Asselt, geboren en getogen in Aalten, is iemand met een pragmatische aanpak. Een man van de praktijk. Dit hebben we, in verschillende besprekingen ervaren. Dat GUV dicht bij de mensen staat spreekt ons aan, dat geeft vertrouwen in het feit dat onze verzekerden goed terecht komen”, aldus Jan Stronks, secretaris van OBU.

“De kennis die bij GUV aanwezig is op het gebied van verzekeringen, wetgeving en alles wat daarbij komt kijken, is van een hoog niveau.” vult algemeen adjunct, Henri Wensink aan. “In een organisatie van vrijwilligers is het steeds moeilijker om dit, voor nu en de komende jaren op peil te houden. Ook daarom hebben wij ons georiënteerd op meerdere maatschappijen. GUV kwam daarbij als beste optie uit de bus.”

Dat deze overdracht niet uit de lucht kwam vallen, vertelt Ab Hoefman, de administrateur: “Het feit dat we al samenwerkten op het gebied van de uitvaartverzorging, maakt dat we ook de uitvaartverzorging in Bredevoort aan hen overgedaan hebben. De prettige contacten in het verleden en de wijze waarop met nabestaanden wordt omgegaan door de verzorgingstak GUV & Wekking, geeft ons de zekerheid dat ook de uitvaartverzorging in Bredevoort in goede handen is.
Hans Scholtz wordt medewerker bij GUV komt zo temidden van een groep van vakgenoten. Zo zal ook in de werkwijze nog het een en ander veranderen. Temidden van vakgenoten kom je altijd weer nieuwe ontwikkelingen tegen.”

Bert van Asselt, directeur van GUV, is blij met de gang van zaken. “Wij zijn er trots op, dat wij gekozen zijn om de verzekeringen en de verzorging over te nemen. De verzekerden hebben een brief ontvangen waarin wij het bestuur en de verzekerden danken voor het in ons gestelde vertrouwen. Als Natura-verzekeraar staan wij onder controle van De Nederlandse Bank, dit is voor de verzekerden een extra garantie.
We zijn een kleine, maar degelijke verzekeraar, die zeer lage premies kan hanteren vanwege het feit dat we zonder winstoogmerk werken. Mede daarom zijn we de laatste jaren sterk aan het groeien.”

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >