nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe uitspraak van de Ombudsman: informatie en kostenopgave

27 februari 2007

Vraag:
De overledene was verzekerd bij een naturaverzekeraar.De nabestaanden deelden dat aan de ondernemer mee en deze meldde het overlijden bij de verzekeraar.Alles was volgens de ondernemer in orde; hij kon de uitvaart regelen en uitvoeren ,maar hij maakte het de nabestaanden niet ( of niet in voldoende mate) duidelijk dat zijn tarieven aanzienlijk boven de vergoeding van de verzekeraar lagen, aangezien hij met de verzekeraar geen afspraken over te hanteren tarieven had gemaakt.
Vervolgens werd er geen kostenopgave aan de nabestaanden gegeven zodat die het met de uiteindelijke nota niet eens waren.

Antwoord
Een terechte klacht aangezien de informatie zeer veel te wensen over liet en er bovendien geen kostenopgave was overhandigd.
Op grond van het verzekerd pakket heeft de Ombudsman vastgesteld welke verstrekkingen buiten de verzekering vielen en dus door de nabestaanden wel betaald moesten worden.
Het verschil tussen de rekening van de ondernemer en de betaling van de nabestaanden van het door de Ombudsman vastgestelde bedrag, verhoogd met de uitkering van de verzekeraar, komt ten laste van de ondernemer.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE