nieuws

Facultatieve
Sponsors

Startsein bouw Uitvaartcentrum van de Associatie Uitvaartverzorging te Rhoon

1 februari 2007


Dinsdag 6 februari is het zover. Na het officieel verlenen van de bouwvergunning en de overdracht van de grond aan de Associatie Uitvaartverzorging, gaat om precies 15.30 uur de eerste paal de grond in van het nieuwe Uitvaartcentrum voor Rhoon en de Albrandswaard. De handeling zelf zal worden verricht door het driemanschap Warner Bakker, Ben van den Bosch en Rob Kloeg, partners en initiatiefnemers in de Associatie Uitvaartverzorging, allen stammend uit bekende families binnen het uitvaartwezen.

Oplevering
Er breekt met het slaan van deze lang verwachte eerste paal een spannende tijd aan voor deze ondernemers, want al in september van dit jaar moet de oplevering plaatsvinden van deze eigentijdse nieuwbouw naar een ontwerp van Van der Laan Bouma Architecten te Rotterdam.
Niet alleen Rhoon maar de gehele Albrandswaard beschikt hiermee straks over een modern en eigentijds centrum, dat is gelegen aan de rand van het Kasteelbos, dicht bij de begraafplaats aan de Dorpsdijk. Een uitgelezen plek waar het ontwerp, dat straks deels in een ruime waterpartij ligt, geheel tot zijn recht komt.

Symboliek
De ligging van het Uitvaartcentrum in het water maakt het ontwerp bijzonder en in symbolische zin geeft het een extra dimensie aan het afscheid van de overledene. Via een overdekte entree betreden bezoekers de toegang tot het hoofdgebouw, waarin behalve alle nodige facilitaire voorzieningen ook 24-uurs familiekamers (de familie krijgt een eigen sleutel) met koffie en thee faciliteiten, een opbaarruimte en een riante familiekamer zijn aangebracht. Twee glazen loopbruggen over het water symboliseren “de oversteek naar de andere kant”. Die “andere kant” wordt vertegenwoordigd door een royale aula met 165 zitplaatsen, die met de staanplaatsen erbij plaats biedt aan 250 belangstellenden. De geheel glazen pui biedt uitzicht over het water en een oase en groen aan de overzijde, wat ieders afscheid bijzonder maakt.

Ruime parkeergelegenheid
Het gebouw zelf is qua architectuur en afwerking zeer apart te noemen. De warm bruine gevelsteen kent geen voegen en zorgt voor een unieke natuurlijke bebouwing die harmonieus opgaat in zijn omgeving. ’s Avonds zorgt een verlichte fontein voor een feeëriek schouwspel op het water. Er zijn parkeervoorzieningen ingetekend welke plaats bieden aan 60 personenauto’s.

Met dit Uitvaartcentrum, dat ook over een speciale DNA-koelcel beschikt ten behoeve van bijvoorbeeld verkeersslachtoffers of slachtoffers van misdrijven in afwachting van onderzoek, biedt de Associatie nog dit jaar een waardige plek om op een zeker niveau afscheid te nemen voor mensen uit Rhoon en Portugaal, maar ook omliggende plaatsen als Portugaal, Hoogvliet, Spijkenisse en Rotterdam Zuid.

Ook een nieuw uitvaartcentrum in Pernis.
Eerder al dan het hiervoor genoemde uitvaartcentrum zal de oplevering plaats vinden van een nieuw uitvaartcentrum in Pernis. Via een aanbestedingsronde van de gemeente, waarbij ook een budget ter realisatie beschikbaar werd gesteld, viel hier ook de eer te beurt aan de Associatie om de bouw van dit centrum te coördineren en zorg te dragen voor de exploitatie. De oplevering van dit centrum zal plaatsvinden in februari 2007. In dit uitvaartcentrum komt een glazen aula met 80 zitplaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >