nieuws

Facultatieve
Sponsors

Leven - sterven - uitvaren - rouwen op eigen wijze

Themamiddag op 7 oktober in theater De Lampegiet in Veenendaal

7 oktober 2006

Wat zijn keuzes die rondom het levenseinde gemaakt kunnen worden? Welke passen het best bij de persoonlijke wensen?
Hoe houdt u zelf de regie?

Op deze vragen kunnen antwoorden worden gevonden tijdens deze themamiddag. Diverse diensten en producten rond het leven, sterven, uitvaart en rouwen worden op informele wijze gepresenteerd: bijvoorbeeld het onderzoeken van het eigen levensverhaal, contactclowns, thuiszorg, hospice, Stichting Maia Zorgverklaring en Cogis voor oorlogsgetroffenen, een uitvaartfotograaf, persoonlijke herinneringsboeken, de uitvaart en verzekeringen, troostkunst en muziek. Er zal een uitgebreide boekentafel over al deze onderwerpen zijn.

Er zijn activiteiten zoals zingen, troostkunst maken, een schatting laten maken van de kosten van een uitvaart, een rouw- of nagedachteniskaart maken.
Rond 15 uur zullen nagedachteniskaartjes aan ballonnen worden opgelaten.
Daarnaast zijn er korte workshops (o.a. over verleisverwerking bij sterven en rouwen) vrijblijvend bij te wonen.

Vragen over de laatste levensfase kunnen worden beantwoord zoals: Wat zijn de mogelijkheden om thuis te blijven, thuis te sterven? Wat kan de thuiszorg of een hospice betekenen? Wat is er allemaal mogelijk tijdens een uitvaart en wat past bij u en uw naasten? Wat kan een stervens- en rouwbegleider betekenen? Hoe reageren kinderen op de dood?

Ook rond het levenseinde houden veel mensen graag de regie in eigen hand. Het kan daarom prettig zijn als hier van tevoren al over is nagedacht en gesproken. Er is dan - als het zover is - meer ruimte voor een goed afscheid.

Iedereen, ook kinderen, zijn van harte welkom tussen 12 en 16 uur in theater De Lampegiet, Kerkewijk 10 in Veenendaal. Er is goede parkeergelegenheid en oppas aanwezig.

Voor meer informatie:
Oplichtend verlies, stervens- en rouwbegeleiding
Monique Mortier
www.oplichtendverlies.nl
030-69 15 447

Sjoukje van Krimpen-Statema, Uitvaartzorg
www.vankrimpenstatema.nl
033-28 58 234

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >