Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitvaartcentrum Stoppelenburg opent haar deuren

Eigentijds en ingetogen

maandag 23 oktober 2006

Schoonhoven - Mooi, stijlvol, representatief; het nieuwe uitvaartcentrum van Stoppelenburg Uitvaartverzorging in Schoonhoven mag rekenen op positieve reacties. Komende zaterdag wordt het gebouw officieel geopend door burgemeester De Cloe en vindt van 12.30 uur tot 18.00 uur een Open Huis plaats voor genodigden en belangstellenden.

Enkele tientallen jaren lang maakte de uitvaarttak van de firma Stoppelenburg gebruik van het Hervormd Rouwcentrum in de Schoonhovense binnenstad. “We huurden het pand per uitvaart”, vertelt directeur Kees Stoppelenburg. “De samenwerking met de Hervormde Gemeente te Schoonhoven was uitermate prettig. Vooral aan de vroegere conciërge Wim van Oosten bewaren we goede herinneringen. Duidelijk was echter na verloop van jaren ook dat het rouwcentrum én het kerkelijk centrum stilaan gedateerd raakten en op termijn niet meer de voorzieningen konden bieden die de Hervormde Gemeente en wij wensten. Vanaf 1998 kwam daarom het woord ‘verhuizing’ op de agenda te staan. Er volgden gesprekken en er werd een bouwcommissie opgericht. Zo ontstonden de contouren van een bouwplan dat bestond uit een door Stoppelenburg te ontwikkelen aangrenzend uitvaartcentrum en een aangrenzend, nieuw kerkelijk centrum. In overleg met architect Arjan Verstoep werd gekozen voor een gebouw in de vorm van De Ark. De gemeente Schoonhoven moet ik nageven dat men vanaf het begin steun heeft verleend aan de plannen. Het Hervormd Centrum is inmiddels geopend, het uitvaartcentrum volgt zaterdag, precies één jaar na het slaan van de eerste paal.”

Faciliteiten
Architect en bouwer zijn er in geslaagd om het uitvaartcentrum exact de juiste uitstraling te geven: eigentijds én ingetogen. “Juist die twee aspecten zijn zeer belangrijk”, stelt Kees Stoppelenburg vast. “De ambiance en de faciliteiten moeten geheel en respectvol aansluiten bij de wensen van de mensen die gebruik maken van onze dienstverlening. Daar hebben we voor gezorgd met dit gebouw. We beschikken onder meer over een aula die plaats biedt aan honderdvijfendertig personen, een wachtvertrek, een spreekruimte, een centrale keuken waar vanuit we van sober tot uitgebreid de catering kunnen verzorgen, een dienstenruimte, een personeelskamer, een dragersruimte, een was- en verzorgingsruimte, een centrale koeling en een kantoor. Bijzonder zijn zeker ook de drie familiekamers, waar nabestaanden zich in alle rust en vrijheid kunnen terugtrekken met hun dierbaren. Het unieke aan deze kamers is dat ze met een sleutel vierentwintig uur per dag toegankelijk zijn en een huiselijke, intieme sfeer bieden. Wij merken steeds meer dat er behoefte is aan deze faciliteit, vandaar dat we drie van deze ruimten hebben gecreëerd. Eén daarvan heeft zelfs de beschikking over een afgeschermd buitenterras.”
Het begrip ‘familiekamer’ speelde al sinds het begin van de jaren negentig in de gedachten van Kees Stoppelenburg. Een paar jaar geleden besloot hij in uitvaartcentrum De Olm in Krimpen aan den IJssel twee van dergelijke ruimten te realiseren. “De reacties die daaruit voortkwamen, hebben me gesterkt in het idee om er ook in Schoonhoven mee te beginnen. We verwachten er, zeker uit de Oost-Krimpenerwaard en de Lopikerwaard veel mensen een goed gevoel mee te kunnen geven.” ”

Info en demo’s
Tijdens het Open Huis van komende zaterdag krijgen genodigden en bezoekers uiteraard alle gelegenheid om de familiekamers te komen bekijken. Ook de overige ruimten van het uitvaartcentrum zijn die dag voor het publiek toegankelijk. Verder mag en rekenen op een aantal interessante intermezzo’s. Zo is Ber van Reeden namens Urnencentrum Nederland aanwezig met een demo urnenmaken en informatie over ‘virtueel gedenken’. Daarnaast presenteert steenhouwerij Skledar & Brandwijk zich, geeft Ton van Duin van De Koetserij uit Gouda met enkele rouwkoetsen acte de presence, worden rouwboeketten getoond van Van der Graaf Bloemen en komt Axent Verzekeringen met een informatiestand. Uiteraard staat ook het gehele team van Stoppelenburg Uitvaartverzorging paraat met info en advies en worden inlichtingen verstrekt over nazorg na het verlies van een dierbare. Voor de muzikale omlijsting zorgt TAVENU, dat een aantal koralen ten gehore zal brengen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder