nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening Krematorium Memmingen trekt meer dan 2000 bezoekers

24 oktober 2006


Meer dan tweeduizend mensen bezochten op zaterdag 21 oktober de open dag van het nieuwe ‘Krematorium Memmingen’ (Beieren, ca. 150 km westelijk van München) Dit crematorium, dat een dag daarvoor officieel geopend werd, is het eerste crematorium van 'de Facultatieve Groep' in Duitsland. In april van dit jaar ging de eerste paal de grond in.

Opening
De officiële opening van Krematorium Memmingen – de onthulling van het sculptuur ‘der Wind’ – werd op vrijdag 20 oktober verricht door Dr. Ivo Holzinger, Oberbürgermeister van de stad Memmingen en Claus Dieter Wulf, Präsident Bundesverband Deutscher Bestatter. Vlak daarvoor werd Krematorium Memmingen ingezegend door de geestelijken Kurt Kräß en Siegbert Schindele.

Open Dag
De ruim tweeduizend mensen die het Krematorium Memmingen een dag later tijdens de open dag bezochten, was meer dan verwacht. “Dit geeft overduidelijk aan hoeveel belangstelling er ook in Beieren is voor cremeren”, stelt Henry Keizer, voorzitter van de Raad van Bestuur van ''de Facultatieve Groep'. “Tijdens de talloze rondleidingen bleek dat de mensen in alle facetten rondom een crematie geïnteresseerd zijn. Natuurlijk op technisch vlak, maar vooral ook naar de voor Duitsland nieuwe mogelijkheden die wij kunnen bieden om in Krematorium Memmingen een plechtigheid vorm te geven. Daarbij kunnen nabestaanden vanuit een speciale ruimte aanwezig zijn bij het plaatsen van de kist in de oven.”

Naast alle positieve reacties in het algemeen waren de talloze bezoekers vooral ook zeer te spreken over het feit dat elke overledene altijd binnen 24 uur na de plechtigheid gecremeerd wordt, zodat ook de bijzetting van de urn veel sneller plaats kan vinden.

Henry Keizer: “Voor het eerst in ons 132-jarig bestaan hebben wij buiten Nederland een crematorium gebouwd dat wij ook nog eens zelf gaan exploiteren. Vroeger was die exploitatie in Duitsland voorbehouden aan de overheid. In een aantal Bondsstaten, waaronder Beieren, is de Wet nu aangepast."

Vanuit de jarenlange ervaring binnen ‘'die Facultatieve Gruppe' is alle kennis ingezet om te zorgen dat crematieplechtigheden in Krematorium Memmingen waardig worden vormgegeven. Alles zal gedaan worden om optimale dienstverlening aan te bieden, waarbij een persoonlijke invulling uitgangspunt is. Het gaat immers om de wensen van de overledene en de nabestaanden.

De basis van ''de Facultatieve Groep' werd in 1874 gelegd met de oprichting van de huidige Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Inmiddels levert 'de Facultatieve Groep' door middel van zelfstandige werkmaatschappijen internationaal hoogwaardige producten en diensten op het gebied van automatisering, communicatie, crematie & begraven, milieubeheer en verbrandingstechniek en verzekeringen. Het hoofdkantoor van 'de Facultatieve Groep' is gevestigd in Den Haag.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE