nieuws

Facultatieve
Sponsors

Enige bus uit Ugchelen die stopt bij begraafplaats verdwijnt

25 februari 2020

In het Gelderse Ugchelen wonen veel ouderen die aangewezen zijn op het openbaar vervoer. Buslijn 12 is de enige bus die stopt bij begraafplaats Heidehof in Apeldoorn. Maar lijn 12 komt niet meer voor in het vervoersplan van vervoerder Keolis.

Dat is slecht nieuws voor de ouderen die met de bus vanuit Ugchelen naar de begraafplaats willen, dat meldt de Stentor. Nog slechter is het nieuws dat Keolis ook de komende tien jaar is gekozen als vervoerder voor de Veluwe. Daardoor ziet het er niet naar uit dat de lijn snel weer terugkomt. De provincie heeft de eisen voor het openbaar vervoer aangepast. Daardoor mag een vervoerder sommige lijnen laten verdwijnen. Oudere inwoners van Ugchelen begrijpen er niets van. Aan de ene kant wil de overheid dat ouderen langer zelfstandig blijven, maar aan de andere kant worden noodzakelijke voorzieningen wegbezuinigd.

Een aantal inwoners is nu bezig om in overleg te komen met de gemeente, provincie en vervoerder. Ze stellen voor om de lijn minder vaak te laten rijden zodat ouderen toch in de gelegenheid blijven om het graf van hun dierbare te kunnen bezoeken.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Apeldoorn op www.uitvaartverzorging-apeldoorn.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE