nieuws

Facultatieve
Sponsors

Mieke Telkamp verdwenen uit Monuta’s uitvaartmuziek Top 10

‘En de vogels zongen’ grootste stijger van 2019

18 februari 2020

Monuta uitvaartmuziek Top 10

Het populaire afscheidsnummer ‘Waarheen, Waarvoor’ van Mieke Telkamp is na jaren dan toch echt verdwenen uit de Uitvaartmuziek Top 10 die Monuta elk jaar samenstelt. Hoewel Nederlanders nog steeds gaan voor de klassiekers bij hun keuze voor muziek tijdens een afscheid, zit er dit jaar veel beweging in de Top 10. Dat bewijst het nummer ‘En de vogels zongen’ dat na een jaar weggeweest, weer terug is als grootste stijger. André Rieu blijft de aanvoerder in de artiesten Top 10 met Marco Borsato in zijn kielzog.

Monuta uitvaartmuziek Top 10

1. Ave Maria – diverse uitvoeringen (-)
2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman (-)
3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij (-)
4. 'n Trein naar niemandsland – Frans Bauer (+1)
5. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato (+1)
6. En de vogels zongen – diverse uitvoeringen (+5)
7. Hallelujah – diverse uitvoeringen (+3)
8. We’ll meet again – Vera Lynn (-1)
9. The Rose – André Rieu (-1)
10. My Way – Frank Sinatra (-6)

“Vaak helpt muziek om mooie momenten met elkaar te herinneren of een bepaalde sfeer terug te halen. Het is ook een onderwerp dat makkelijk te bespreken is met elkaar als het gaat om het eigen afscheid. In de uitvaartwensen die mensen vastleggen komen dan ook meer recente nummers voor. Die zien we niet terug in de Top 10 van daadwerkelijk gedraaide nummers. Als we wat lager in de lijst kijken komen we een wel heel recent nummer tegen. Op plek 22 staat Danny Vera’s ‘Roller Coaster’. Niet vreemd als je bedenkt dat hij ook op de vierde plek in de Top 2000 belandde in 2019,’’ zegt Yolanda Wouters, marketing & communicatiemanager bij Monuta.

Stijgers en dalers

Het vorig jaar binnengekomen nummer ‘Hallelujah’ is drie plekken gestegen naar nummer 7. De grootste stijger van 2018 ‘My way’ zakte zes plaatsen van 4 naar nummer 10. De Top 3 artiesten waarvan nabestaanden de nummers kozen zijn in chronologische volgorde André Rieu, Marco Borsato en Andrea Bocelli & Sarah Brightman. In Limburg staat André Rieu met ‘The Rose’ op plek 5 in plaats van plek 9 landelijk. Daarnaast is er opvallend veel klassieke muziek in de Limburgse Top 10 aanwezig van Bach tot Albinoni.

Om de Monuta uitvaartmuziek Top 10 samen te stellen zijn bijna 7.000 nummers geanalyseerd die in 2019 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het interne onderzoek is uitgevoerd, zijn er zeven nummers gelijk gebleven in de Top 10.


Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE