nieuws

Facultatieve
Sponsors

Marscha Elling nieuwe directeur Stichting De Jonge Weduwe

26 april 2018

Marscha Elling (43) wordt met ingang van 14 mei a.s. de nieuwe directeur van Stichting De Jonge Weduwe. Zij volgt Petra van Rij op, die per half mei haar functie als directeur verruilt voor het voorzitterschap. Huidige voorzitter Marijke van Rij, zus van Petra en medeoprichter, legt haar werkzaamheden neer na een bestuursperiode van twee keer 3 jaar, om zich op nieuwe zaken te kunnen richten.

Marscha Elling is jarenlang werkzaam geweest in de groepsreis- en evenementenbranche en heeft derhalve veel organisatorische ervaring. Vanuit haar eigen jonge weduwe situatie is haar belangstelling voor de stichting ontstaan. Van Rij is erg blij met de komst van Elling: “Marscha is enthousiast, gedreven en staat dicht bij de doelgroep. Met mijn 12 jaar weduwschap blijf ik mijn ervaringen delen en vormen we een perfect duo”.Mascha Elling over haar nieuwe functie: “Ik weet sinds 2012 als geen ander hoe het is om te leven met groot verlies. En toch bleef ik doorademen. Iedere dag was er weer één. En iedere dag wilde ik vooral genieten van het leven. Het kon immers zo afgelopen zijn. Die instelling heb ik nog steeds. Anderhalf jaar geleden kwam bij mij pas het besef dat je het verlies van je partner de rest van je leven met je meedraagt. Weduwe ben je niet voor even, dat ben je voor altijd. En voor al die dames en hun kinderen ga ik mij met hart en ziel inzetten!”

De Jonge Weduwe visie

Marscha Elling: “Voor de komende jaren is er nog genoeg werk te verzetten. Zo maakt de Stichting zich sterk voor een gemeentelijk rouwloket met een ambtenaar die jonge nabestaanden kan begeleiden. Niet alleen bij het afhandelen van de administratieve rompslomp, maar ook bij het coördineren van de hulpinstanties die het gezin weer op de rit proberen te krijgen. Én om de jonge weduwe op de arbeidsmarkt te brengen of te houden.” Petra van Rij: “Een ander heet hangijzer is het rouwverlof. Jonge achterblijvende partners krijgen vaak veel te weinig tijd van hun werkgever om zaken goed op orde te brengen. Een rouwverlof van slechts twee dagen is geen uitzondering. Met ziekmeldingen als gevolg. De stichting pleit ervoor dat werkgevers samen met de overheid zorgen voor een flexibel rouwverlof en de juiste begeleiding. Het thema van het jaarlijks seminar dat in oktober plaatsvindt, is dan ook: Rouwen is geen ziekte.”

Over De Jonge Weduwe

Stichting De Jonge Weduwe werd in 2012 opgericht door de zussen Petra en Marijke van Rij. Aanleiding hiervoor was de plotselinge dood van zeezeiler Hans Horrevoets, die op tweeëndertigjarige leeftijd overboord sloeg tijdens de Volvo Ocean Race. Onlangs verscheen hierover de ingrijpende documentaire van Andere tijden Sport Man overboord: de tragische dood van zeezeiler Hans Horrevoets.

Stichting De Jonge Weduwe heeft inmiddels landelijk netwerk van 15 vrijwilligers verspreid over 7 regio’s, waarbij duizenden jonge weduwen en hun kinderen dagelijks steun vinden middels deelname aan fora, gezamenlijke uitstapjes, troostlunches, themabijeenkomsten, een seminar en events. Naast de directe steun aan jonge weduwen en hun naasten, maakt de stichting zich hard voor maatschappelijke bewustwording van de impact van een verlies binnen een jong gezin.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >