nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘Rouw-Harley’ markeert heropening uitvaartcentrum Oldenzaal

6 april 2018

Na een renovatie van ruim een half jaar, heropent uitvaartcentrum In Pace DELA Oldenzaal op zaterdag 14 april haar deuren met een open dag.

Het uitvaartcentrum aan de Schipleidelaan van In Pace DELA is gerenoveerd. De buitenmuren zijn overeind gebleven, maar het pand is aan de binnenkant ingrijpend veranderd. Zo is de hoofdingang aan een andere zijde van het pand gekomen, waarbij bovendien een nieuwe parkeerplaats wordt gecreëerd.

Drie familiekamers

Het uitvaartcentrum heeft drie familiekamers, waar overledenen opgebaard kunnen worden en nabestaanden 24 uur per dag samen kunnen zijn. “Wanneer nabestaanden dat wensen, kunnen zij dag en nacht bij hun overleden dierbare zijn”, aldus Jeroen Scholten, locatiemanager bij DELA. In de gezinskamer kunnen nabestaanden zich terugtrekken voor een plechtigheid, of kan er een afscheid in besloten kring worden gehouden.

Verzorgingsruimtes

Ook is er een verzorgingskamer waar een overledene wordt verzorgd. Scholten: “De vernieuwde verzorgingsruimte biedt nabestaanden de mogelijkheid om bij de laatste verzorging te zijn. Of, wanneer zij dat willen, een deel van de verzorging zelf te doen. Denk daarbij aan aankleden, scheren, kammen en opmaken.”

Horecakeuken

De aula heeft een andere, kleurrijke en warme uitstraling gekregen, met allemaal nieuw meubilair. Daarnaast is de aula uitgerust met de nieuwste systemen op audio- en visueel gebied. “Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van mooie herinneringen.”

Rouw-Harley

De laatste twee jaar heeft In Pace DELA de wensen van nabestaanden in de regio Oldenzaal onderzocht en die naast de laatste marktontwikkelingen gelegd. Nabestaanden willen één locatie met alle faciliteiten om de uitvaart geheel naar eigen wens in te vullen. Alle faciliteiten zijn in het pand nu aanwezig, met uitzondering van een crematieoven.

Van opbaring tot afscheidsdienst en koffietafel kan aan de Schipleidelaan plaatsvinden. DELA neemt na het afscheid vervolgens het vervoer naar een crematorium op zich. Daarom worden de mogelijkheden van rouwvervoer ook uitgebreid toegelicht tijdens de open dag.

Een van de in het oog springende opties daarbij is de rouw-Harley, die ook op 14 april fysiek te zien is. Deze Harley Davidson heeft een zijspan, waar een kist op vervoerd kan worden bij uitvaarten.

Open dag

Zaterdag 14 april is het uitvaartcentrum In Pace DELA van 12.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Het adres is: Schipleidelaan 55, 7576 PB Oldenzaal. Iedereen kan die dag vrij rondkijken en vragen stellen aan de medewerkers van coöperatie DELA.

Over coöperatie DELA

Zo’n 150 vestigingen, 2.400 medewerkers, bijna 42.000 uitvaarten per jaar en 3,7 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al meer dan 80 jaar tegen een eerlijke prijs met begrafenis, crematie, repatriëring, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is de ambitie van coöperatie DELA dat haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een 'Great Place to Work', heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel