nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wonderlijke noviteiten tijdens Uitvaartbeurs Amsterdam

13 april 2018


Op 14 april aanstaande staat de Westerkerk helemaal in het teken het levenseinde in het algemeen en de uitvaart in het bijzonder. Tijdens alweer de 3e editie van Uitvaartbeurs Amsterdam kunnen geïnteresseerden kennis maken met de laatste uitvaarttrends en verrassende noviteiten. Wat te denken van een levensechte afdruk van het lichaam van een dierbare overledene, prachtige epoxy grafmonumenten en Philip Nitschke die met virtual reality bril de werking van zijn euthanasie-capsule Sarco wil laten ervaren. Daarbij is het vanzelfsprekend nooit de bedoeling om te kwetsen maar het debat over een zelfgekozen levenseinde te (her)openen.

Tijdens de uitvaartbeurs presenteren meer dan 100 bedrijven zich aan het publiek. Nog nooit zijn zoveel uitvaarttrends en noviteiten op 1 beurs verenigd.
Diverse thema’s komen daarbij aan bod. Zo maar een greep uit het rijke aanbod. De standnummers vindt u terug op de plattegrond.

Terminale zorg en levenseinde planning
- Platform Jouw Laatste Levensfase informeert en inspireert over het levenseinde (stand 34B).
- Philip Nitschke, activist voor een zelfgekozen levenseinde, demonstreert met virtual reality bril een zachte dood met zijn Sarco capsule (stand 49).
- Mensen met vragen over Bijna Dood Ervaring kunnen terecht op stand 43A of spreek de nabestaanden nog eenmaal toe met een VaarwelVideo (stand 79).

De Groene Uitvaart
- Social start up FAIR coffins (stand 40) maakt met mensen met een beperking een nieuwe soort ecologische uitvaartkist.
- DFW (stand 28), producent van crematie-ovens, vertelt meer over Nederlands eerste elektrische crematieoven. Deze geeft minder milieubelasting dan de gasgestookte ovens.
- Coffin in a Box (stand 19B) presenteert een bijna CO2-neutrale grafkist, die mensen per post kunnen ontvangen en zelf in elkaar kunnen zetten.
- Natuurbegraafplaatsen Hillig Meer (stand 35), Eygelshof en Weverslo (stand 36) lichten voor over eeuwige grafrust in de natuur.

Na het overlijden
- Het Emma Kinderziekenhuis (stand 23A), De Dierenbescherming (stand 16) Stichting het Rijksmuseum Fonds (stand 43E) presenteren zich als goede doelen voor de nalatenschap.
- Inzichtcentrum Sabuntu (stand 34C) helpt met inzicht bij het Verliesproces.
- Troost past tegenwoordig in een koffer (stand 43C).

Zorg voor overledenen
- AFUITEX (stand 69) en HQ Thanatopraxie (stand 25) geven voorlichting over een tijdelijke balseming van overledene.
- Bio Sac 2000 (stand 52) presenteert een nieuwe natuurlijke manier van het opbaren van overledene middels zakjes actieve koolstof en klei.
- De Amsterdamse crematoria Zorgvlied (stand 50) en Westgaarde (stand 11) zijn ook van de partij.

Persoonlijke uitvaart
- Fenicetek zorgt voor stijlvol Italiaans design op het gebied van urnen (stand 34A).
- De Zandtekenaar kan het leven van een overledene tekenen met zand (stand 46).
- Voor de kerk staan bijzondere vormen uitvaartvervoer zoals een uitvaart hotrod en uitvaartbus.

Business-to-Business
Uitvaartbeurs Amsterdam is uniek omdat zowel consumenten als uitvaartprofessionals er welkom zijn. Professionals vinden er oa:
- Diverse uitvaartverzorgingsartikelen (stand 15 en 73), rouwdrukwerk (stands 20, 27, 43D).
- De mondiale branche-organisatie FIAT-IFTA (stand 63).
- Heel veel uitvaartkisten (stands 22, 23B, 44 en 80).

Voor mensen die wat willen drinken en uitrusten van alle indrukken is er een terras met koffiebar. In het uitvaarttheater vinden lezingen plaats van Marieke (een uitvaartfuturoloog) en Marieke (bespaarkoningin).

Uitvaartbeurs Amsterdam is een initiatief van BV Uitvaart.Com en BDK Media. De eerste editie vond plaats in april 2016 en trok meer dan 3.500 bezoekers.
Daarmee is het de grootste en drukst bezochte Uitvaartbeurs van Nederland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >