nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gelderland staat geen natuurgraven toe in oude bossen

5 april 2018

De provincie Gelderland staat het niet toe dat er natuurbegraafplaatsen worden gerealiseerd in oude bossen. Het gaat om bossen die in 1850 al werden vermeld op de landkaart, dat meldt de Stentor. Dat houdt in dat een aantal beoogde gebieden niet aangewezen mogen worden voor natuurgraven.

Zo mogen er geen natuurgraven komen in oude bossen in het Rijk van Nijmegen en de Achterhoek. De gevolgen van het graven in de grond in deze gebieden die al vele decennia een natuurbestemming hebben zijn slecht voor de omgeving. Volgens experts zouden die gevolgen zelfs eeuwenlang zichtbaar kunnen blijven. Voor de provincie is dat reden om de natuur te beschermen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


6 april 2018 om 17:36

A.P.H. Stuyling de Lange

Mogelijk verwarrende berichtgeving. De indruk ontstaat wellicht dat natuurbegraven schadelijk is voor de natuur als zodanig. Dit is echter niet het geval. De beperking voor oude bosbodems geldt namelijk niet voor andere natuurvormen, zoals productiebos. Hiervoor wil GS het bestaande beleid juist verruimen, zie: www.debetuwe.net/nieuws/algemeen/399443/meer-natuurbegraafplaatsen-


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn