nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gezellig kerst vieren met een van de begraafplaats gestolen rouwboeket

14 december 2016

Het is weer bijna kerst. Voor veel mensen die een dierbare hebben verloren is dat een extra moeilijke tijd. Daarom worden begraafplaatsen in de donkere dagen rond kerst vaker bezocht en worden er veel kerstboeketten achtergelaten op graven. Helaas bestaan er mensen die zo schaamteloos en harteloos zijn dat ze thuis gezellig kerstmis vieren met een door hen van een graf gestolen rouwboeket.

Voor nabestaanden is het vaak heel pijnlijk als ze ontdekken dat hun rouwboeket door een ander is gestolen. Het idee dat zelfs spullen op het graf van hun dierbare niet veilig zijn geeft een machteloos gevoel. Ook is het moeilijk te accepteren dat er mensen zijn die zelfs voor rouwenden en overledenen geen respect kunnen opbrengen. Jaarlijks worden er door heel Nederland heen grafstukken gestolen rond de kerst.

Om de diefstal tegen te gaan is het verstandig om in deze tijd goed op te letten op verdachte situaties op begraafplaatsen. Op de begraafplaatsen in Winterswijk kunnen ze daar over meepraten. Daar werden na Allerzielen al verschillende grafstukken gestolen. Op het hek voor de begraafplaats staat nu een waarschuwing waarin de beheerder mensen oproept om vooral rond de kerstdagen extra alert te zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >