nieuws

Facultatieve
Sponsors

GUV Tomesen steunt 101 jarige Martinuskerk Gaanderen

16 december 2016


v.l.n.r. Joop Helmink, Hans Aarntzen, Ton de Jong, en Liesbeth Jansen Foto: Bert van Asselt

Bij een dergelijk oud gebouw is er altijd wel wat te repareren, maar de bouwcommissie van St. Martinus pakt zaken wel heel grondig aan. Van voor naar achter worden zaken beoordeeld, ingeschat en uitgevoerd. Dit zorgt voor het behoud van een stukje historie van de Rooms-Katholieke parochie, maar tevens het behoud van een monument wat ook de gemeenschapszin bevorderd.

“En die gemeenschap, daar doen we het allemaal voor:”, aldus Hans Aarntzen, Liesbeth Jansen en Joop Helmink, vrijwilligers bij de Martinuskerk. “We zijn alle drie betrokken bij de renovatie en herinrichting. Een kroon op ons werk was natuurlijk de overhuizing van het altaar en het orgel van de Augustinuskerk.

Ter gelegenheid daarvan heeft op 30 oktober een Eucharistieviering plaatsgevonden waarin Pastoor Peter Ambting en plaatsgenoot Vicaris Ronald Cornelissen voorgingen. Maar we blijven niet stilzitten. Er zijn nog genoeg zaken die we aan moeten pakken. Daarbij wijzen ze op wanden en kamers in het parochiehuis dat ze ook van voor tot achter renoveren. En daar is de cheque van GUV Tomesen van 500 euro heel er welkom bij. . Er moet nog wel wat gebeuren lachen ze. Daar zijn we blij mee.”


v.l.n.r. Joop Helmink, Hans Aarntzen, Ton de Jong, en Liesbeth Jansen Foto: Bert van Asselt

Ton de Jong, uitvaartbegeleider bij GUV Tomesen was niet alleen gekomen naar de overhandiging van de bijdrage. Hij werd vergezeld door Bert van Asselt, directeur van alle GUV organisaties.

Ton de Jong had de aandacht gevestigd op de feestelijke viering: “Het is mooi dat deze mensen er zoveel energie in steken. Al deze vrijwilligers samen zorgen hier voor een geweldig resultaat. Mooi dat zij deze zaken zo oppakken. Als organisatie die een aantal raakvlakken met de kerk heeft, zijn wij direct betrokken bij de gemeenschap en willen we dan ook graag bijdragen. Dat is ook onze link met de kerk. Onze samenwerking met de parochieleden is van groot belang bij het begeleiden van het afscheid van een dierbare.”

Bert van Asselt beaamt dat: “Wij zijn een organisatie zonder winstoogmerk en voelen ons dan ook verwant met de kerk. Onze maatschappelijke functie brengt een maatschappelijke verantwoordelijkheid met zich mee. Dat is ook bij GUV Tomesen, nog maar kort onderdeel van GUV al doorgevoerd. De tarieven worden niet verhoogd, maar met honderden euro’s verlaagd. Wij verzorgen waardige uitvaarten, maar ook nog eens tegen de laagste tarieven. Waar men ook verzekerd is. We helpen iedereen. Men mag ons altijd bellen.

Mooi dat men hier een stap verder gaat dan op een hoop andere plaatsen. Men zorgt er zo voor dat ook anderen de weg naar de kerk vinden. Een kerk hoort een centrum van de gemeenschap te zijn. Dat vinden we hier terug. Iets om trots op te zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >