nieuws

Facultatieve
Sponsors

Grafrechten kunnen voortaan met één jaar worden verlengd

9 december 2016

De gemeente Beuningen maakt het nabestaanden vanaf januari een stuk gemakkelijker om de grafrechten te verlengen. Nu moeten rechthebbenden nog diep in de buidel tasten als de rechten zijn verlopen. Men kan namelijk alleen voor minimaal tien jaar verlengen, maar vanaf 1 januari is het mogelijk om de grafrechten te verlengen met één jaar, dat meldt de Gelderlander.

Door mensen de mogelijkheid te bieden om de rechten met een jaar te verlengen wordt het voor meer mensen mogelijk om het graf van hun dierbare te behouden. Veel begraafplaatsen maken er een gewoonte van om nabestaanden te dwingen direct voor meerdere jaren te betalen. Daardoor kunnen mensen die weinig geld hebben de rechten vaak niet verlengen.

Beuningen stopt op Begraafplaats Haaghove ook met het afgeven van vergunningen om een grafmonument te plaatsen. Het college laat weten dat het slechts heel zelden voorkomt dat een grafmonument wordt afgekeurd. Nabestaanden hoeven door deze maatregel geen extra leges meer te betalen om een grafmonument te kunnen plaatsen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >