nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bestemmingsplan nieuw crematorium nabij Tynaarlo definitief goedgekeurd

22 december 2016


Respectrum Crematoria gaat een nieuw crematorium bouwen ten noorden van de wijk Ter Borch in Eelderwolde. Nadat de gemeenteraad van Tynaarlo begin dit jaar al instemde met de bouw ervan, is nu ook het bestemmingsplan voor het crematorium definitief goedgekeurd. Woensdag 21 december jl. verklaarde de Raad van State namelijk twee ingestelde beroepen niet-ontvankelijk.

Bert van der Weide, algemeen directeur van Respectrum Crematoria B.V., reageert verheugd op het nieuws. ‘Eigenlijk stonden alle lichten al een tijdje op groen. De gemeenteraad van Tynaarlo had al instemming gegeven en begin dit jaar ondertekenden we al de koopovereenkomst voor de grond. Maar we hebben nu eenmaal procedures in ons land, die we uiteraard ook respecteren. Echter, met het niet-ontvankelijk verklaren van de twee ingestelde beroepen door de Raad van State, staat ons nu niets meer in de weg om vervolgstappen te nemen.’

Landschappelijke uitstraling

Naar verwachting kan er in het voorjaar worden gestart met de bouw van het crematorium, die ongeveer acht maanden gaat duren. Volgens Van der Weide gaat het nieuwe crematorium beschikken over de meest duurzame en modernste faciliteiten. Ook krijgt het geheel een landschappelijke uitstraling, die past bij het gebied de Onlanden. Een deel van het terrein wordt ingericht als vrij toegankelijk park. Het verzorgingsgebied van het nieuwe crematorium in Tynaarlo omvat straks naast uiteraard Tynaarlo, ook Groningen, Haren, Zuidhorn, Noordenveld en een groot gedeelte van het Westerkwartier.

Over Respectrum Crematoria B.V.

Respectrum Crematoria B.V. is nieuw in de Nederlandse en Duitse uitvaartbranche en zet sterk in op klantwaardigheid en duurzaamheid.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >