nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden roept op om winterkleding te doneren

Kleding schenken aan Leger des Heils blijkt betekenisvolle erfenis

13 december 2016

Doneer warme kleding

De samenwerking tussen uitvaartorganisatie Yarden en Leger des Heils ReShare is een groot succes. Sinds de samenwerking die begin dit jaar van start is gegaan is er al 1.500 kilo kleding ingezameld via de inzamelboxen in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden. Met deze ingezamelde kleding zijn 450 mensen geholpen. Door het hergebruik van de kleding biedt Leger des Heils ReShare ondersteuning aan hulpbehoevenden. En nabestaanden geven de kleding van hun overleden dierbaren hiermee een tweede leven.

Doneer warme kleding

Simon Smedinga, operationeel directeur Leger des Heils ReShare: ‘Mensen helpen die het moeilijk hebben, dat is waar het Leger voor staat. Door de samenwerking met Yarden hebben we hier nog beter invulling aan kunnen geven. Door de inzamelingsacties bij de verschillende uitvaartcentra en crematoria hebben we al 450 mensen kunnen helpen met ingezamelde kleding. Via deze weg wil ik iedereen die daar aan heeft meegeholpen hartelijk bedanken. Tegelijkertijd wil ik Nederland oproepen om juist nu extra winterkleding te doneren. Daar hebben wij momenteel erg veel behoefte aan. Mensen kunnen er zeker van zijn dat de kleding bij ReShare een goede bestemming krijgt.’

Een goed afscheid helpt je verder

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Nabestaanden blijven vaak achter met kleding van hun overleden dierbare. Onze uitvaartverzorgers merken in de dagelijkse praktijk dat nabestaanden het soms moeilijk vinden om afstand te doen van deze kleding en zoeken naar een nieuwe bestemming. Daar willen wij graag bij helpen. Met deze samenwerking maken Yarden en het Leger des Heils het doneren van kleding laagdrempeliger. Door kleding van de overledene een betekenisvol tweede leven te geven, kan het voor nabestaanden draaglijker worden om afscheid te nemen. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Over Leger des Heils ReShare

Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Het Leger des Heils wil mensen die kans geven. Daarom komen ze op voor mensen die geen helper hebben. Als je hulp nodig hebt, zijn zij er voor je. Wie je ook bent. Het leger des Heils zamelt al meer dan 100 jaar gebruikte kleding en textiel in. Jaarlijks hergebruikt ReShare zo’n 24 miljoen kilo kleding. Deze kleding wordt voor een deel gratis weggegeven aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. In 2015 zijn bijvoorbeeld tal van vluchtelingen geholpen. Er staat altijd een noodvoorraad klaar. Daarnaast wordt de kleding verkocht aan textielsorteerbedrijven of tegen sociale prijzen verkocht in de eigen tweedehandskledingwinkels. Met de opbrengst van deze kleding wordt het hulpaanbod van het Leger des Heils ondersteund. Denk aan jeugdzorg, arbeidsre-integratie en opvang voor tienermoeders en daklozen.
Voor meer informatie: www.legerdesheils.nl

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >