nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vakexamen Uitvaartzorg start met theorie-examens

21 december 2016

Aanmelden theoriegedeelte Vakexamen

Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg (NaVU) start met de theorie-examens. Vanaf vandaag kunnen uitvaartverzorgers die zich verder willen ontwikkelen in het beroep zich inschrijven via de website www.navu.nl/examen.

Aanmelden theoriegedeelte Vakexamen

Het Vakexamen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoretische deel bestaat uit een kennistoets. Een toets over kennisfactoren en gedragsgerelateerde kennisfactoren. Door verschillende mensen uit de branche is hard gewerkt aan de theorie-examens. Vanaf eind februari kunnen deze worden afgenomen. Inschrijven voor deze examens is sinds vandaag mogelijk.

Wanneer de uitvaartverzorger voor zowel het theorie- als het praktijkgedeelte is geslaagd, ontvang hij of zij het Vakdiploma. Om het kennisniveau op peil te houden kan men deelnemen aan het programma Permanente Educatie. Middels de NaVU-website wordt u op de hoogte gehouden van de verdere ontwikkeling van het programma.

Ruim 550 aanmeldingen voor overgangsregeling

Voor ervaren uitvaartverzorgers, die werkzaam zijn bij een onderneming met het Keurmerk Uitvaartzorg, is er een overgangsregeling. Inmiddels heeft Stichting Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg voor de overgangsregeling ruim 550 aanmeldingen ontvangen van ervaren uitvaartverzorgers. Aan de overgangsregeling zijn de nodige eisen verbonden, deze zijn te vinden op navu.nl/overgangsregeling.

Ton Claassen, voorzitter Stichting NaVU: “Wij zijn trots op het grote aantal aanmeldingen. Dit geeft aan dat de uitvaartsector het belang van het Vakexamen erkend. Het is belangrijk dat de uitvaartverzorger weet waar hij of zij het over heeft. Nabestaanden en andere betrokkenen bij een levenseinde zijn er graag zeker van dat een uitvaart goed wordt geregeld. Ze hechten hierbij veel waarde aan gekwalificeerd personeel. Met het Vakexamen borgen we samen de vakbekwaamheid van uitvaartverzorgers.”

Leerbedrijven gezocht

Voor het praktijkgedeelte zijn leerbedrijven nodig die kandidaten begeleiden tijdens de stage en het inwerktraject. Meld uw onderneming aan via het aanmeldingsformulier leerbedrijf. Dit kan ook als u zelf (nog) geen stagiaires of nieuwe medewerkers heeft.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >