nieuws

Facultatieve
Sponsors

Buurtbewoners zien afscheidshuis Apeldoorn niet zitten

8 december 2016

De plannen van uitvaartverzorgster Marinka de Haan zijn niet goed gevallen. Tijdens een informatieavond voor omwonenden van de locatie waar De Haan een afscheidshuis wil realiseren werd duidelijk dat de buurt niet heel erg enthousiast is over haar plan, dat meldt de Stentor.

Het moet een kleinschalig afscheidshuis worden. Maar buurtbewoners vrezen verkeersoverlast en bovenal zijn ze bang dat hun kinderen te vaak geconfronteerd zullen worden met uitvaartkisten en rouwauto’s. De gemeente ziet de plannen van De Haan wel zitten en laat weten dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met De Haan om de overlast te beperken. Zo moet er geparkeerd worden op eigen terrein, mogen er geen uitvaartplechtigheden worden gehouden en mogen er geen condoleances worden gehouden in het afscheidshuis. De Haan wijt de kritiek van de buurt aan onwetendheid, zo meldt de Stentor.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Apeldoorn (o.a. locaties voor het opbaren van overledenen) op www.uitvaartverzorging-apeldoorn.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >