nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crowdfunding voor begrafenis arme man

28 december 2016

Jan Opdam overleed onlangs op 69-jarige leeftijd in een verzorgingstehuis in Hengelo. Jan had schulden en had geen uitvaartverzekering. Omdat de directe nabestaanden ook geen geld hebben is de kans aanwezig dat de gemeente Hengelo op moet draaien voor kosten van de uitvaart. Om dat te voorkomen is een oud-buurvrouw van Jan een crowdfunding actie gestart om Jan toch een waardig afscheid te kunnen geven, dat meldt de Tubantia.

De gemeente Hengelo heeft Jan laten overbrengen naar een koelcel. Als de familie de kosten niet kan dragen dan zal de gemeente hem op sobere wijze begraven. Met de crowdfunding actie hopen de nabestaanden 4.000 euro bij elkaar te halen zodat men de uitvaart zelf kan regelen en betalen. Het geld moet wel heel snel bij elkaar worden gehaald want de uitvaart moet uiterlijk op zesde werkdag na overlijden plaatsvinden.

De gemeente laat aan de Tubantia weten dat ze doorgaans alleen de uitvaart regelt als er geen nabestaanden gevonden worden. Nu die er wel zijn wil de gemeente eerst afwachten of de familie er zelf uit komt. Het zou de eerste keer zijn dat een situatie als deze zich voordoet in Hengelo.

Uitvaart Crowdfunding

Een site die uitermate geschikt is voor het crowdfunden van een uitvaart is UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze site is dat mensen die geld doneren geen transactiekosten betalen. En de mensen voor wie het geld bestemd is hoeven geen commissie te betalen wanneer Amstel Uitvaarten, eigenaar van de site, de uitvaart verzorgt.

Bijkomend voordeel is dat donateurs de zekerheid hebben dat hun donaties echt alleen maar besteed worden aan uitvaarten (en niet aan iets anders) en de nabestaanden worden ontzorgd bij het regelen van de uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >