nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden wil crematorium en uitvaartcentrum realiseren in historische hoeve Meerssen

25 februari 2015

Yarden heeft plannen om de vervallen historische Herenhoeve Weerterhof, gelegen in de Landgoederenzone Maastricht-Meerssen, te renoveren en er een crematorium en uitvaartcentrum te huisvesten. Met de renovatie van de Herenhoeve krijgen de inwoners van Maastricht en Meerssen e.o. een geschikte locatie om passend afscheid te nemen van overleden dierbaren. Yarden heeft bij de gemeente Meerssen een verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend.

Hoeve in ere hersteld

Sabrina Franken, Directeur Uitvaartverzorging: ‘ Yarden hoopt in 2016 met de restauratie van de originele Limburgse carréboerderij te starten. Met deze restauratie wordt de intussen jarenlang niet gebruikte en in verval rakende hoeve als monument voor de omgeving behouden. Binnen de historische muren van het pand zullen een crematorium, een uitvaartcentrum met opbaarkamers en horecavoorziening worden gerealiseerd. De opbaarkamers worden voorzien van een warme, huiselijke sfeer en zijn 24 uur per dag voor nabestaanden toegankelijk. De opbaarkamers bieden een mooi alternatief voor thuisopbaring wanneer hier thuis geen mogelijkheden voor bestaan. De horecavoorziening zal ook voor publiek worden opengesteld.’

Bereikbaarheid en toegankelijkheid

Met het voornemen om de Herenhoeve geschikt te maken als uitvaartlocatie krijgen de eerder geformuleerde plannen van de Stichting Crematoria Limburg gestalte. De Stichting Crematoria Limburg, inmiddels onderdeel van Yarden, beheert ook crematoria in Venlo- Blerick en Heerlen. De plannen, die in overleg met de gemeente Meerssen, de monumentencommissie en het Limburgs Landschap worden vorm gegeven, leiden tot versterking van de natuurwaarde van het omliggende natuur- en cultuurgebied.

De ligging van de Weerterhof biedt samen met haar goede bereikbaarheid vanuit Maastricht en omgeving goede mogelijkheden voor een probleemloze verkeersafwikkeling. Parkeervoorzieningen worden op eigen terrein gerealiseerd. Overlast naar omwonenden en de omgeving wordt hiermee voorkomen. Yarden zal de komende maanden intensief overleggen met de gemeente Meerssen. Daarnaast zal Yarden omwonenden nadrukkelijk informeren en betrekken bij de realisatie van haar plannen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


16 januari 2016 om 20:03

sonja

Wat lees ik nu ???
Heel fijn dat er ook nog aan de levende gedacht wordt.
Mijn kind zit daar op school fijn dat ik dit via deze weg moet horen!!
Azc om de hoek kind moest van school plaatsmaken voor de vluchtelingen en nu weer plaatsmaken voor een crematorium.
Over mijn lijk om maar in yarden termen te spreken


19 april 2015 om 9:11

Raymond Aerts

Heb helaas nog helemaal niks vernomen over enige informatie en betrekking tot de omwonenden hieromtrent , woon zelf bij mijn bedrijf op het Weerterveld 9 en kreeg dit gisteren plotsklaps te horen tijdens een borrel , zou erg fijn zijn om hier meer in betrokken te worden en of op de hoogte te worden gehouden van deze verrassende plannen! Met vriendelijke groet , Raymond Aerts


26 februari 2015 om 18:34

Annemie

Overval tactiek! Totale verbijstering!
Een van de bezorgde bewoners in de omgeving.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE