nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijna 25% niet meer aan het werk na verlies partner

12 februari 2015

Nederlanders nemen te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen hun partner, elke dag raken 150 mensen dus hun geliefde kwijt. Bijna een kwart (23%) van deze getroffen partners keert niet terug op de werkvloer.

De achterblijvers gunnen zichzelf te weinig tijd om goed afscheid te nemen. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Yarden opent daarom op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) de deuren van haar locaties om mensen te helpen bij het verwerken van hun verlies op deze moeilijke dag.

Verzuimduur bij rouw is 170 dagen

Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen op het leven van de nabestaanden. Het verwerken van een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland niet voor niets 170 dagen. Om op de dag van de liefde en romantiek ook overleden geliefden te herdenken, organiseert Yarden herinneringsbijeenkomsten. De vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten hebben als thema ‘Liefde is sterker dan de dood’. Bezoekers herdenken hun geliefde met muziek en sprekers, en kunnen een kaars ter nagedachtenis aansteken.

‘Liefde is sterker dan de dood’

Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden: ‘Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van het leven van de achtergebleven partner is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij daarom onze deuren.’

Herinneringsbijeenkomsten

Op de website www.yarden.nl/herinneringsbijeenkomst is te zien welke Yarden-locaties de deuren zaterdag 14 februari tussen 16:00 uur en 18:00 uur openen.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >