nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hart vol troost

4 februari 2015


Op 14 februari is het Valentijnsdag. Dan staan de liefde en vriendschap centraal en worden gevoelens en emoties vanuit het hart voor anderen zichtbaar. Het is een dag om te laten weten hoeveel je van iemand houdt, wat de ander voor je betekent, hoe je hem of haar waardeert. Voor velen is het daarom een dag van verrassingen en blijdschap. Maar dat hoeft niet voor een ieder zo te zijn. Juist ook op deze dag van de liefde, kan het verlies aan liefde door een overlijden extra pijn doen. Want wie zijn of haar liefde verliest, kan het bestaan zien verbrokkelen, het hart soms in scherven voelen vallen. Dan is Valentijnsdag verworden tot een dag van verdriet en rouw.

Op Valentijnsdag wordt daarom vóór het Afscheidscentrum Leidsche Rijn, gelegen aan de Nieuwe Vaart 5 te Vleuten, voor de eerste maal aandacht besteed aan de keerzijde van de liefde; de rouw. Daartoe zal een groot hart worden geplaatst, waar een ieder zijn of haar gedachten aan kan toevertrouwen. Dit kan middels het ophangen van briefjes, gedichten, bloemen, knuffels e.d.

Nabestaanden krijgen de mogelijkheid om rond het hart publiekelijk verbondenheid te tonen en respect uit te drukken. Enerzijds voor de liefde en vriendschap die er niet meer zijn, maar anderzijds ook voor allen om ons heen die herinneringen koesteren in hun hart en kwetsbaar zijn in hun eigen verdriet.
Rond 11.00, 13.00, en 15.00 uur zal Leonita Gerssen korte voordrachten van haar afscheidsgedichten bij het hart declameren om deze verbondenheid met elkaar verder te duiden en te verdiepen. Een bakje troost staat aansluitend voor uw klaar.

Voel u welkom om uw hart te luchten! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Barbara Uitvaartverzorging via info@barbarauitvaart.nl of telefonisch via 030 - 296 66 66.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >