nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium Rotterdam opent deuren op Valentijnsdag

2 februari 2015

Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101, Rotterdam opent op Valentijnsdag (zaterdag 14 februari) van 16.00 tot 18.00 uur haar deuren. Valentijnsdag is de dag dat je aan mensen van wie je houdt, extra laat merken wat ze voor je betekenen. Crematorium Rotterdam stelt daarom nabestaanden in de gelegenheid om op hun eigen manier hun dierbare(n) te herdenken.

Dierbare herinnering

Valentijnsdag heeft in Nederland de laatste twintig jaar meer betekenis gekregen en staat steeds meer in het teken van je geliefde laten merken dat je om hem of haar geeft. Locatiemanager Rob Benningen: “De dood van iemand is heel vaak ook het einde van een lange relatie tussen mensen. Het hele jaar door zijn er dagen waarop je eraan wordt herinnerd dat je iets met elkaar deelde. Een verjaardag, je trouwdag, de dag waarop je elkaar leerde kennen, maar ook dagen als Valentijnsdag. Juist op zulke dagen voel je extra dat iemand er niet meer is. Ons crematorium is de plek waar iemand een dierbare heeft achtergelaten en daarom vonden wij het belangrijk op Valentijnsdag onze deuren open te zetten. Wij ontvangen iedereen met een kopje koffie of thee. Bezoekers mogen zelf invulling geven aan het moment dat ze hier zijn: een bloemetje leggen of een kaars opsteken.”

Verlies heeft gevolgen

Jaarlijks verliezen door een overlijden zo'n 55.000 mensen hun partner. Voor veel mensen heeft dat verlies grote gevolgen. Gemiddeld stopt 25% van de achterblijvers daarna met werken en verzuimen mensen zo’n 170 dagen van hun werk als gevolg van rouw.

Voor meer informatie over een uitvaart in Rotterdam, kijk op UitvaartRotterdam.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >