nieuws

Facultatieve
Sponsors

70% Meer euthanasie toegepast door Levenseindekliniek in 2014

12 februari 2015

De Levenseindekliniek heeft in 2014 maar liefst 232 euthanasie toegepast. Dat is een stijging van meer dan 70% ten opzichte van 2013 toen de Levenseindekliniek 134 keer euthanasie toepaste, dat meldt de NOS.

De levenseindekliniek zag ook het aantal aanvragen sterk stijgen. In 2013 vroegen 749 mensen euthanasie aan bij de stichting, in 2014 waren dat er al 1035. De Levenseindekliniek denkt dat de stijging voortkomt uit de toegenomen bekendheid van de organisatie.

De stichting heeft in 2014 een kwart van de behandelde verzoeken afgewezen. In bijna de helft van de zaken werd het verzoek ingetrokken of overleed de patiënt voordat het verzoek behandeld was. De jongste persoon die euthanasie kreeg van de Levenseindekliniek was dertig jaar. De stichting ziet verder dat het aantal verzoeken van kankerpatiënten sterk stijgt.

De Levenseindekliniek helpt mensen die geen euthanasie krijgen van hun eigen arts omdat die dat niet kan of wil toepassen. De NOS meldt verder dat de Levenseindekliniek de laatste jaren verschillende keren is aangesproken vanwege onzorgvuldig handelen. Een onafhankelijke toetsingscommissie zou hebben geoordeeld dat er drie keer euthanasie is toegepast terwijl er niet voldoende onderzoek was gedaan naar de situatie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >