nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel animo voor de budget uitvaart

21 augustus 2013


De economische crisis laat haar sporen na in Nederland en nu ook in de uitvaartsector. Want consumenten zijn naarstig op zoek naar een uitvaart tegen zo laag mogelijke kosten. Dat bericht de Volkskrant vandaag. De krant wijdt een heel artikel aan de groeiende belangstelling voor de lowbudget-uitvaart.

Verschillende budgetformules passeren de revue: budgetcrematie, budget begrafenis etc. Wat ze gemeen hebben is dat uitvaarten worden aangeboden voor prijzen vanaf Eur 1350 euro.

De lage prijzen die de budgetformules hanteren worden mede mogelijk gemaakt doordat technische crematies onderdeel uitmaken van het pakket. Dit houdt in dat de overledene alleen wordt verbrand en dat van andere faciliteiten zoals aula en koffiekamer geen gebruik wordt gemaakt. Daarnaast wordt er bespaard op uitvaartkisten door goedkope import vanuit Oost Europa.

Stefan Mellink van Monuta laat weten dat Monuta steeds vaker gebeld wordt door nabestaanden die aan het rondshoppen zijn. "Het taboe is eraf", aldus Mellink.

Update:
Op de site van de Volkskrant staat een peiling over de vraag "Een lowbudget-uitvaart, zou dit voor u een optie zijn? De voorlopige uitslag:
Ja 65% (893 mensen)
Nee 35% (489 mensen)
Totaal 1382 mensen

De internetsite Uitvaart.nl biedt ook tips om een uitvaart zo goedkoop mogelijk te regelen. Zie daarvoor het artikel "Goedkoop een uitvaart regelen" en een uitvaart zonder uitvaartondernemer.

Het Parool publiceerde vandaag een grappige cartoon over de budgetuitvaart. Via deze link kunt u de cartoon bekijken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >