nieuws

Facultatieve
Sponsors

Explosieve stijging uitvaart op kosten gemeenten

5 augustus 2013

Ouderenbond ANBO zegt dat er steeds meer uitvaarten plaatsvinden op kosten van de gemeente. Dat komt omdat steeds meer mensen in geldnood zitten en nabestaanden vaker niet instaat zijn om de kosten van de uitvaart op zich te nemen.

Volgens de ANBO komt het steeds vaker voor dat kinderen weigeren om de erfenis met schulden over te nemen van hun ouders. Die stijging zou voor een deel ook voortkomen uit het feit dat jongeren steeds mondiger zijn geworden. Nabestaanden laten veel vaker eerst kijken wat de erfenis inhoudt voordat ze ervoor tekenen. De NOS meldt dat het aantal uitvaarten op kosten van de gemeente vooral is gestegen in de grote steden. In Den Haag zijn in de eerste zeven maanden van 2013 al 137 uitvaarten gehouden op kosten van de gemeente. Vorig jaar waren het er in totaal 175. Als de stijging zo door blijft gaan komt dat neer op een stijging van ruim 30%.

Video: Kinderen verplicht tot betalen uitvaart ouders?

Mr. W.G.H.M. van der Putten legt in deze video uit of kinderen verplicht zijn om de uitvaart van hun ouders te betalen. Hij legt ook uit wat de gemeente doet als zij de kosten van de uitvaart op zich moet nemen. Worden die kosten later alsnog verhaald op de kinderen?Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE