nieuws

Facultatieve
Sponsors

Politie: Neem altijd legitimatie mee ook als je gaat sporten

27 augustus 2013

Mensen doen er verstandig aan om altijd hun legitimatie bij zich te hebben, ook als ze gaan wandelen in het bos of sporten. Afgelopen vrijdag kwam een 69-jarige fietser uit Leidschendam om het leven nadat hij een hartaanval kreeg tijdens het fietsen. De familie van de man kon pas maandagmiddag worden ingelicht omdat het dagen duurde voor zijn identiteit kon worden vastgesteld, dat meldt het AD.

In het geval van de man uit Leidschendam had de politie drie kleine aanknopingspunten. Dat waren zijn kilometerteller die aangaf dat hij die dag 30 kilometer had gefietst, zijn sleutelbos en zijn racefiets.

De producent van de racefiets probeerde als eerste om via het framenummer te achterhalen wie het slachtoffer was. Helaas bleek het nummer niet zichtbaar. De kilometerteller gaf aan dat de man moest zijn vertrokken vanuit een straal van dertig kilometer. Maar er kwam helaas geen aangifte van een vermissing binnen. Dankzij een sleutelhandelaar wist de recherche maandagmiddag eindelijk te achterhalen wie de man was. Na een tocht langs verschillende sleutelmakers kwam de politie uit bij de winkel waar de huissleutel van de man was gemaakt. Omdat de sleutel een uniek nummer had kon men de sleutel koppelen aan een woonadres. De man bleek alleen te wonen en zijn familie had hem nog niet gemist.

Neem id altijd mee

De politie laat in het AD weten dat het belangrijk is dat hulpverleners mensen direct kunnen identificeren. In dit geval was de man al overleden, maar het komt helaas ook voor dat mensen zeer ernstig gewond worden opgenomen in het ziekenhuis terwijl er geen familie gewaarschuwd kan worden omdat de politie niet weet wat de identiteit van het slachtoffer is.

De politie zegt te begrijpen dat sporters het liefst zo weinig als mogelijk ballast meedragen. Maar het is een kleine moeite om ergens een kopie van je legitimatie met je mee te dragen. Dan weet je zeker dat men altijd in staat is om je familie snel te informeren.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE