nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gemeente Veere gaat graven stapelen in plaats van ruimen

13 augustus 2013

De gemeente Veere lijkt een goed compromis te hebben gevonden om de kosten voor de begraafplaatsen te kunnen drukken zonder dat er graven geruimd moeten worden, dat meldt PZC.nl. In plaats van uitbreiden of ruimen wordt er gestapeld op de begraafplaatsen, dat is een van de voorstellen van het college.

In Veere ligt het onderwerp ruimen heel erg gevoelig. Maar het probleem is dat de begraafplaatsen langzamerhand vol raken. De kosten voor uitbreiding van de begraafplaatsen zijn behoorlijk hoog en in tijden van bezuiniging eigenlijk geen optie. Veel gemeenten kiezen er in soortgelijke situaties voor om graven te ruimen. Maar dat wil Veerde liever niet doen. Daarom is men creatief geweest met het zoeken naar oplossingen en die lijken ze gevonden te hebben.

Het stapelen wil eigenlijk zeggen dat men de oude grafvakken gaat ophogen. Zo komt er een laag grond over de oude graven waar dan weer ruimte in ontstaat voor nieuwe graven. Onderzoek heeft uitgewezen dat uitbreiding 500 euro per graf kost. Het ophogen is maar liefst de helft goedkoper, namelijk 250 euro. Ruimen is overigens nog goedkoper, maar wanneer dat eigenlijk niet bespreekbaar is lijkt het stapelen de beste optie. De gemeente wil de discussie nu aanzwengelen omdat de het onderhoud van de begraafplaatsen duurder wordt naarmate de begraafplaatsen worden uitgebreid. De gemeenteraad zal zich in september buigen over de toekomst van de begraafplaatsen in Veere.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE