nieuws

Facultatieve
Sponsors

Almere enige islamitische begraafplaats met eeuwige grafrust

5 augustus 2013

De islamitische begraafplaats in Almere Stad is de enige islamitische begraafplaats in Nederland waar de graven niet worden geruimd na twintig jaar, dat meldt Almere Vandaag. De graven worden tot in de eeuwigheid afgekocht. Omdat er steeds meer vraag is naar deze graven wordt de begraafplaats uitgebreid.

De imam van de Al-Raza moskee in Tussen de Vaarten laat in de krant weten dat er duizend graven bij komen. Momenteel beschikt de begraafplaats over 200 graven waarvan iets meer dan de helft inmiddels in gebruik is. De imam zegt dat de nieuwe generaties Turken en Marokkanen liever in Nederland worden begraven dan in het land van herkomst.

De begraafplaats wordt inmiddels gevonden door moslims uit het hele land. Zij weten dat ze in Almere een graf kunnen krijgen met eeuwige grafrust. Moslims kunnen een graf reserveren voor 1000 euro. Na hun dood betaalt de familie ongeveer 6500 euro voor het graf. Voor de uitbreiding moet een stuk grond gekocht worden naast de begraafplaats. De kosten daarvan bedragen zo’n drie ton die moet worden opgebracht door de vierhonderd leden van de moskee. Almere Vandaag meldt dat de werkzaamheden dit najaar beginnen en dat de uitbreiding over twee jaar klaar moet zijn.

De meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Almere vindt u op www.uitvaartalmere.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >