nieuws

Facultatieve
Sponsors

Expositie over overledenen Oude Algemene begraafplaats Driebergen

19 augustus 2013

Op de Oude Algemene begraafplaats aan de Traaij in Driebergen is een expositie te zien die gaat over de mensen die zijn begraven op de begraafplaats, dat meldt Nieuwblad de Kaap. Het gaat om mensen die er zijn begraven tussen 1860 en 1994.

Op de begraafplaats liggen verschillende mensen begraven die in hun tijd bekende inwoners van Driebergen waren. Ze hebben een rol gespeeld in de geschiedenis van Driebergen. Om te voorkomen dat de verhalen van deze mensen verloren gaan heeft een groep vrijwilligers mensen gevraagd om foto’s en verhalen van de overledenen in te sturen. Van het ingezonden materiaal is een kleine expositie samengesteld die bestaat uit meer dan 110 foto’s. Op zaterdag 31 augustus worden deze foto’s geplaatst bij het graf van de persoon op de foto. Bezoekers kunnen die dag een rondleiding krijgen langs de graven.

De rondleidingen worden zaterdag 31 augustus gehouden van 13.30 tot 16.30 uur. U vindt de begraafplaats tegenover de Lidl. Voor meer informatie kunt u kijken op www.begravenopdeheuvelrug.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


11 november 2016 om 1:24

Johanna van den Brink

Toen ik deze zomer in Nederland was had ik belooft om een foto op te sturen van mijn grootvader. Ik heb het kaartje met de email adres er op verloren en dus weet ik niet zeker het geode email adres. Het gaat om een foto van Johannes van den Brink.il u mijn deze correct email adres versturen. Dank u wel. Met vriendelijke groet Johanna van den Brink


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE