nieuws

Facultatieve
Sponsors

Buurt protesteert tegen komst uitvaartcentrum Vlissingen

19 augustus 2013

De uitbreidingsplannen van Uitvaartzorg Yarden & Slager Walcheren zijn op zijn zachtst gezegd niet in goede aarde gevallen bij de buren. Yarden wil een kleinschalig uitvaartcentrum bouwen in het voormalige pand van de duivenvereniging aan de Van Doornlaan, dat meldt PZC.

De andere bewoners van de Van Doornlaan zijn niet erg enthousiast over de plannen. Ze vinden dat er in de smalle straat geen plek is om auto’s te parkeren. Dat kan volgens hen zorgen voor problemen als families het uitvaartcentrum willen bezoeken. Daarnaast vrezen de omwonenden dat het straks gedaan is met de rust.

Uitvaartzorg Yarden & Slager Walcheren heeft haar hoofdkantoor al gevestigd aan de Van Doornlaan. Ze willen de vestiging uitbreiden met een uitvaartcentrum dat ruimte biedt aan acht bezoekers tegelijk. Voor grotere uitvaarten maakt Yarden gebruik van de Adventkerk.

PZC meldt dat Uitvaartzorg Yarden & Slager Walcheren de reacties van de medebewoners overdreven vindt. Volgens hen zal de toekomstige overlast minimaal zijn. De bewoners zouden volgens de krant niet op de hoogte zijn gebracht van de plannen van Yarden. Ze zijn inmiddels een initiatiefgroep gestart die handtekeningen heeft verzameld. Deze zijn overhandigd aan de eigenaar van Uitvaartzorg Yarden & Slager Walcheren. De gemeente Vlissingen zal binnenkort besluiten of het uitvaartcentrum er mag komen.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE