Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Chalet en aula vernieuwd op begraafplaats Zorgvlied

dinsdag 18 juni 2013

Woensdag 12 juni was de feestelijke (her)opening van de Aula en het Chalet van begraafplaats Zorgvlied. Wethouder John Levie onthulde ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis een herinneringsmonument genaamd Liefde van Jeannette Bijlmer.

De voorbereidingen voor de renovatie van de Aula zijn al in 2005 gestart. Voor de verbouwing heeft de Provincie Noord-Holland subsidie gegeven om dit religieuze erfgoed weer in de oorspronkelijke monumentale staat terug te brengen. De aula is in 1930 ontworpen in de Amsterdamse Schoolstijl door K.J. Mijnarends.

De Aula is niet alleen gerenoveerd maar ook aangepast aan de wensen van deze tijd. Bijvoorbeeld via speakers en beeldschermen kunnen grote gezelschappen tot 1000 personen, de plechtigheid buiten volgen. Presentaties met een professionele beamer en het uploaden van muziek is mogelijk. Om intimiteit en sfeer aan de ruimte te geven is een deel van de ruiten matglas en is LED verlichting in kleur aangebracht. Een belangrijke verbetering is ook dat de oprijlaan nu zodanig is verbreed, dat aan beide zijden de particuliere volgauto's kunnen parkeren.

In het Chalet is een kleine opbaarruimte gemaakt; die tevens als een kleine aula voor maximaal. 20 belangstellenden gebruikt kan worden. Met deze nieuwe faciliteit wil Zorgvlied de klant tegemoet komen wat opbaarmogelijkheden betreft. Het is nu voor kleine gezelschappen mogelijk om gebruik te maken van een sfeervolle ruimte tegen relatief geringe kosten.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het renoveren van Zorgvlied. Het doel daarbij is om met behoud van de unieke sfeer en cultuurhistorie van Zorgvlied, de bezoekers meer comfort te bieden en in te spelen op eigentijdse nieuwe ontwikkelingen. Zo is het Lalibellum (een grafheuvel voor algemene graven) gebouwd, een ecologische grafstrook aangelegd en een pad van zerken gemaakt. Zorgvlied speelt ook in op de wensen van mensen uit andere culturen. Bijvoorbeeld bij de Lotusvijver kunnen familie-urnen geplaatst worden. Dit is een gebruik uit Azie, waarbij de as van dorpsgenoten of familieleden samengevoegd wordt in een en dezelfde urn. Met de heropening van Aula en Chalet wordt een volgende belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van Zorgvlied.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder