nieuws

Facultatieve
Sponsors

Toch geen crematorium bij Uitvaartcentrum Den Helder

25 juni 2013

Uitvaartcentrum Den Helder mag toch geen crematorium bouwen op haar grond. Het uitvaarcentrum heeft de strijd verloren van een groep omwonenden die bang zijn dat het crematorium hun gezondheid zal schaden. De omwonenden hebben eerder ook aangegeven dat ze een crematorium gewoonweg niet vinden passen in een woonwijk met veel kinderen, dat meldt Den Helder Actueel.

Een meerderheid van de lokale partijen staat achter het standpunt van de omwonenden en daarom zal het crematorium er niet komen. Het uitvaartcentrum zegt dat het de plannen nooit zou hebben ingediend als het de gezondheid van de mensen in de omgeving zou schaden. Ook de verantwoordelijk wethouder zegt dat hij niet twijfelt aan de uitkomsten van het onderzoek dat aantoonde dat er geen schadelijke stoffen worden uitgestoten bij een crematorium dat werkt met moderne filtersystemen. Uitvaartcentrum Den Helder wilde geen groot crematorium realiseren maar wilde de beschikking hebben over een oven.

De gemeente zal in overleg met Uitvaartcentrum Den Helder kijken of er alternatieve locaties zijn in de gemeente waar wel een crematievoorziening mag worden gebouwd.

Eerder relevant artikel:
Uitvaartcentrum Den Helder neemt eerste horde op weg naar crematorium - 4 mei 2011

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >