nieuws

Facultatieve
Sponsors

Politie wil daders vernielingen begraafplaats Dirksland snel oppakken

17 juni 2013


Stockfoto BDK Media

De politie doet er alles aan om snel te achterhalen wie er achter de vernielingen zitten op een begraafplaats in Dirksland. Op die begraafplaats zijn dit weekend meer dan twintig graven vernield door grafschenners.

Zondagmiddag zagen bezoekers van de begraafplaats tot hun grote schrik dat meerdere graven kapot waren. Al snel werd duidelijk dat vandalen aan het werk zijn geweest op de begraafplaats. Sommige graven zijn omgeduwd, anderen kapot getrapt. De politie wil de daders nu gaan opsporen in samenwerking met nabestaanden die de begraafplaats wel eens bezoeken. Mogelijk dat deze bezoekers de politie kunnen helpen om meer gericht te kunnen zoeken naar de daders. De vernielingen hebben plaatsgevonden tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag. Als u iets verdachts heeft gezien op of rond de begraafplaats, neemt u dan contact op met de politie. Dat kan via nummer 0900-8844. De politie laat in een verklaring weten dat deze vernielingen niet onbestraft mogen blijven.

Eerste getuigen gehoord

Wijkagent Bert Hulzebosch heeft maandagmiddag laten weten dat de politie de eerste getuigenverklaringen al heeft verwerkt. Op Twitter vraagt hij andere mensen die iets gezien hebben om zich te melden. Het zal de daders van de vernielingen inmiddels wel behoorlijk heet onder de voeten worden. Het zou verstandig zijn wanneer ze zichzelf aangeven bij de politie. Want de kans dat de politie ze niet weet op te sporen lijkt wel heel erg klein te zijn.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >