nieuws

Facultatieve
Sponsors

Asaltaartjes van Na de crematie

9 juni 2011


Na de crematie van een dierbare blijft de as 30 dagen in het crematorium. Daarna kunnen de nabestaanden in alle rust beslissen wat er mee gaat gebeuren -verstrooien, begraven of bijzetten. Dikwijls wil men ook een deel van de as gebruiken als persoonlijk aandenken. Het bedrijf van Fred Meijer, Nadecrematie.nl, ontwikkelde hiervoor speciale altaartjes.In dit Altaartje kunt u as in een zilveren doosje doen en samen met een foto achter het glas plaatsen. Zoals wel vaker in de uitvaartbranche werd Fred geinspireerd door een overlijden in eigen kring. Hij zegt daar het volgende over.



Fred Meijer: "We zijn deze altaartjes en as houders gaan maken, na het overlijden van een zeer goede vriend.

Tijdens een samenzijn van familie en intimi werd besproken wat er met de as na de crematie zou gaan gebeuren. Een aantal van hen, waaronder ikzelf wilden een beetje as als een persoonlijke herinnering bewaren. Omdat iedereen wist dat mijn bedrijf zilveren sieraden en miniaturen vervaardigt, kreeg ik een aantal vragen en suggesties.

Voor dames waren er een aantal mogelijkheden beschikbaar, maar voor mijzelf was niets voorhanden wat ik geschikt vond. Toen ben ik zelf aan de slag gegaan, en kwam op het idee om de as in een zilveren doosje achter de foto van mijn vriend in een altaartje te plaatsen.

We hebben een collectie zilveren hangertjes met diverse voorstellingen. Door zo’n hangertje te combineren met een as houder, kunt u een tastbare associatie maken. Misschien met een troostrijke glimlach.

Onze modellen bleken in een behoefte te voorzien. Van lieverlee is zo deze collectie ontstaan en zijn we ons, met ons bedrijf, hierop gaan toeleggen. Heeft u zelf, geïnspireerd door deze voorbeelden, specifieke ideeën, laat het ons weten, het is ons vak."


Voor meer modellen, prijzen etc bezoek www.nadecrematie.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >