nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bijzonder ontwerp nieuw crematorium Schiedam

8 juni 2011

Het gerenommeerde architectenbureau Asymptote Architecture heeft het ontwerp onthuld van een nieuw crematorium in Schiedam, dat meldt Architectenweb.nl. Het ontwerp is gebaseerd op vroegchristelijke kerken, moskeeën, synagogen en hindoetempels. Het crematorium moet dan ook plaatst bieden aan uitvaarten van alle geloofsgroepen en culturen in Nederland.

Het ontwerp bestaat uit een meanderende exterieur met geperforeerde patronen in het dak op de zijgevel. Door het patroon in het dak valt het zonlicht op een ‘speelse’ manier de ruimtes in. Om het gebouw heen zijn kleine tuinen en vijvers voorzien om een natuurlijke omgeving te creëren voor het crematorium.

Het crematorium is een particulier initiatief van de Schiedamse Piet Sanders, zoon van een gelijknamige architect die Schiedam veel gebouwen naliet. Of het crematorium er ook echt gaat komen is nog maar de vraag. Yarden die het bestaande crematorium Beukenhof in Schiedam beheert, denkt een dergelijke investering niet terug te kunnen verdienen en heeft voor later dit jaar een eenvoudige verbouwing van de Beukenhof aangekondigd om het ruimtegebrek te verhelpen. De gemeente prijst het plan van Asymptote, maar maakt wegens bezuinigingen financieel voorlopig pas op de plaats. Sanders zou zijn hoop nu hebben gevestigd op culturele fondsen.

Bekijk hier het nieuwe ontwerp.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >