nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitbreiding begraafplaats Boven-Hardinxveld in twee fasen

16 juni 2011


Vanwege financiƫle redenen moet de uitbreiding van de begraafplaats aan de Tiendweg in Boven-Hardinxveld in twee fasen worden uitgevoerd, dat meldt Het Kompas. In de eerste fase komen er 180 graven bij waardoor er tot 2018 genoeg plaats is op de begraafplaats.

Het Kompas meldt dat het inrichtingsplan van de begraafplaats in samenwerking met inwoners van de gemeente, uitvaartondernemers, grondeigenaren, kerken en raadsleden is opgesteld. Er werden vier verschillende varianten bedacht waaruit een voorkeursontwerp werd gekozen. Dit ontwerp komt wel ver boven de begroting uit en daarom heeft de gemeente besloten het in twee fasen uit te voeren. Voor het uitvoeren van de eerste fase is een bedrag van 167.000 euro beschikbaar. Er komt een tweede toegangsweg naar de begraafplaats, de urnenmuur wordt verplaatst en er komen strooivelden. Daarnaast wordt het aantal graven uitgebreid en komt er tussen het oude en nieuwe deel een ontmoetingsplaats.

Zodra er geld beschikbaar is wordt de tweede fase uitgevoerd. In die fase wordt onder andere een prieeltje gebouwd op de begraafplaats die dateert uit 1980.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE