nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuw op Uitvaart.nl: Asverstrooiing met de voormalige reddingboten Suzanna of Dr. Ir. S.L. Louwes

21 juni 2011


Regelmatig wordt met de reddingboot Suzanna uitgevaren om een asverstrooiing te verzorgen. Met een vast protocol, uiteraard zijn hier uitzonderingen op. Met de familie wordt precies besproken waar de as verstrooid moet worden.

Bij ontvangst aan boord hangt de Nederlandse vlag halfstok, de rouwvlag hangt achterop het schip. Het schip vaart over het Wad richting de door u gekozen locatie.

Daar aangekomen worden beide motoren stil gezet. De mogelijkheid is hier om een woord te houden van afscheid met of zonder persoonlijke begeleiding. De as wordt verstrooid. Na afloop kunt u eventueel een krans of bloemen in het water leggen. Na een tijdje worden de motoren weer gestart, het schip vaart 3 rondjes om de as heen.

Bij het wegvaren wordt er 3 maal 6 seconden op de scheepshoorn gedrukt. De Nederlandse vlag wordt gehesen en de rouwvlag gaat naar beneden. Op de terugreis wordt er koffie met cake genuttigd. 1 รก 2 weken later krijgt u als aandenken een foto met zeekaart, schip en de locatie waar de verstrooiing heeft plaatsgevonden.

Heeft u speciale wensen? Alles is bespreekbaar. Voor meer informatie, kijk op http://www.asverstrooiingen.com.

Asverstrooiingen.com is ook te vinden op Uitvaartsite.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >