nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta en Staatsbosbeheer maken groene(re) uitvaart mogelijk

13 mei 2008


Staatsbosbeheer en Monuta introduceren twee uitvaartkisten van oer-Hollands hout waarbij voor elk exemplaar een boom wordt teruggeplant in een Nederlands bos. De kisten zijn gemaakt van FSC-hout, dat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerd bos. Het Groene Uitvaart Boekje van Monuta inspireert daarnaast voor het maken van andere milieubewuste keuzes.

Duurzaam
Duurzaamheid is voor steeds meer Nederlanders een belangrijk thema. Uit recent onderzoek bleek dat meer dan de helft van de bevolking duurzamer is gaan leven. Monuta Uitvaartzorg en –verzekeringen en Staatsbosbeheer ontwikkelden twee bijzondere uitvaartkisten. De kisten zijn gemaakt van hout uit de bossen van Staatsbosbeheer en dragen de naam ‘Den’ en ‘Beuk’. Het hout voldoet aan de FSC-standaard voor verantwoord bosbeheer. De kisten zijn strak vormgegeven en zijn zo milieuvriendelijk mogelijk. De bekleding van de kist is van ongebleekt katoen en het kussentje is gevuld met maïsvlokken. Voor elke kist wordt bovendien een boom teruggeplant in een Nederlands bos. De nabestaanden krijgen daarvan een certificaat.

Alternatieven
Een groene uitvaart gaat verder dan een kist alleen. De rouwstoet is door de uitstoot van uitlaatgassen bijvoorbeeld de grootste vervuiler van de hele uitvaart. Gelukkig zijn er alternatieven. Steeds meer nabestaanden kiezen voor paard en wagen, de uitvaartbus of zelfs de fiets. Voor de meeste delen van de uitvaart is er een groene(re) oplossing. Het Groene Uitvaartboekje geeft een overzicht van deze mogelijkheden. Het Groene Uitvaart Boekje is gratis en ligt in alle Monuta uitvaartcentra.

Monuta
Mensen veranderen, de wereld verandert. Daarom vinden we bij Monuta vernieuwing in de uitvaartzorg essentieel. Want ándere mensen maken ándere keuzes. Keuzes voor bijvoorbeeld een bijzondere kist of groene(re) uitvaart. Monuta maakt deze keuzes mogelijk.

Staatsbosbeheer
Staatsbosbeheer heeft, naast de taak om te zorgen voor natuur en het bevorderen van recreatie in haar natuurgebieden, ook de opdracht om een bijdrage te leveren aan de productie van duurzame grondstoffen zoals hout. Jaarlijks wordt er 300.000 m3 hout uit de bossen van Staatsbosbeheer geoogst. Dit hout draagt het FSC-keurmerk en leent zich uitstekend om er hoogwaardige producten van te maken, zoals tuinmeubilair en houten vloerdelen. De opbrengst uit deze activiteiten komt volledig ten goede aan de andere taken van Staatsbosbeheer.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >