nieuws

Facultatieve
Sponsors

Literaire avond

Een ontmoeting met Rosita Steenbeek

8 mei 2008

Op uitnodiging van Boekhandel Boek en Buro in Ede en Yarden Vereniging Gelderland geeft Rosita Steenbeek op 14 mei in Ede een lezing over haar nieuwste boek Terug in Rome, dat 16 april jl. is verschenen.

Terug in Rome bevat nieuwe wetenswaardigheden over het oude en nieuwe Rome en is het vervolg op Thuis in Rome; het eerste non-fictie boek over de stad waar Rosita Steenbeek sinds 1985 een groot deel van het jaar woont.
Rosita Steenbeek vervolgt de avontuurlijke omzwervingen door deze zo gelaagde stad, die ze begon in het zeer succesvolle Thuis in Rome. Belevenissen in het heden worden afgewisseld met gebeurtenissen in het antieke Rome. Ze eet ondergronds in een pizzeria, gebouwd tussen de muren van de Thermen van Agrippa; ziet een regen van rode rozenblaadjes neerdalen in het Pantheon en een zomerse sneeuwbui in een kathedraal. Ze ontmoet kleurrijke personages: Tiberschuimster Valentina, die haar vertelt over de geheimen van de rivier, een voetenfetisjist maar ook de schimmen van Romeinse keizers. Ze beschrijft bijzondere en onbekende plekken zoals een discotheek die is uitgehakt in de vuilnisbelt van keizer Augustus. Steenbeek vertelt verder over haar passie voor Italiƫ, haar spirituele zoektocht, de invloed van haar christelijke opvoeding en haar spirituele bronnen. Wederom wordt duidelijk dat het gewone leven in Rome nooit gewoon is!

Steenbeek (1959) zwaaide na haar propedeuse theologie om naar Neerlandistiek. Toen ze die studie had afgerond verhuisde ze naar Rome. Ze speelde in film- en televisieproducties, schreef artikelen voor Vrij Nederland en vertaalde boeken uit het Italiaans van Alberto Moravia en Susanna Tamaro. Haar eigen boeken spelen meestal in een Italiaans decor. In 1994 debuteerde ze met De laatste vrouw, een boek dat Rome en Siciliƫ als decor heeft. Verder schreef zij o.a. Het Siciliaans Testament, Schimmenrijk en Ballets Russes.

Waar en wanneer?
Boekhandel Boek en Buro ontvangt u op woensdag 14 mei vanaf 19.30 uur in het Yarden Centrum Slingerbos, Slingerboslaan 15, 6718 ZA Ede met koffie/thee/fris. Aanvang lezing 20.00 uur. de toegang is vrij, maar reserveren is wenselijk: bij Boek en Buro, telefoon 0318.650231 of mail ede@boek-en-buro.nl of bij Yarden Centrum, telefoon 0318.610953 of mail gelderland@yarden.nl .

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >